2012-04-21

Radio Sweden - Svensk radio utomlands nerlagt och "Bo på gården" länkar för mobilt resande

När man lever mobilt kan det vara "meckigt" med tillgång till Internet, det är också på något vis skönt att slippa informationshetsen. Helt enkelt har man Internet blir man sittandes där för mycket. Däremot tycker jag att det är trevligt att lyssna på radio. Det är alltid intressant att höra väderrapporten via VHF-radion tex. Allting behöver inte bli digitalt.

Ett trevligt inslag utomlands var svensk radio utomlands, kolla in Radio Sweden. NIX inte mer!Tyvärr verkar Sveriges Radio tagit bort sändningarna över kortvåg, vilket gör att man måste ha tillgång till Internet... och har man tillgång till Internet (med allt utbud) så lär man inte ägna tiden åt att lyssna / läsa på Radio Sweden hemsida.. Synd tycker jag att kortvågssändningarna har upphört! Får väl lyssna på annat på kortvågen istället..

(analoga kort- och mellanvågssändarna fortsatte till den 31 oktober 2010, då Sveriges Radios sändningar på kort- och mellanvåg upphörde)

www.sr.se/rs

Bra länkar för mobilt resande:

Ställplatser med tömningsplatser i bla nordtyskland, men även andra länder verkar finnas:
www.eurocampingcar.com

(välj English och sen "Motorhome areas in Europe ")


Bo på gården länkar - ät på gården och sov sen i husbilen på parkeringen. Använd Google Translate för översättning. Med dessa länkar ska ge en hint om var dessa ställen finns. Kanske måste man bli medlem, vet ej.
Frankrike:
www.france-passion.com

Italien
www.fattoreamico.it

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar