2013-01-17

Intressant tjej som gillar frivillig enkelhet OCH bo på båt


För några år sedan hittade jag ett Youtubeklipp som beskrev boende på båt. Det var en glad tjej som heter Teresa Carey som blev intervjuad (troligen) av Kirsten Dirksen (faircompanies.com). // Liveaboard life: minimalism in a tiny home at sea //






I videon så bor Teresa på sin båt Daphne. Teresa ser ut att stormtrivas, och trots att hon (ser ut att vara) är ung så verkar hon besitta mycket klokhet. Jag tyckte det här var en intressant tjej så jag googlade hennes namn (första gången jag såg videon), men jag hittade inget speciellt som jag kunde härleda till att vara den här tjejen. Men igår kväll sökte jag på ”Liveaboards” på Youtube och hittade då samma video igen och nu när jag sökte på hennes namn så hittade jag på både en blog och att hon och en kille som heter Ben Eriksen (plus filmare) skulle göra en film (en seglingsäventyr dokumentär). Filmen beskrivs som ‘Thoreau meets Shackleton,’ här, vilket bara det låter väldigt intressant. Jag har bara läst lite av Thoreau hittills och jag vet att han gillade enkelhet. Thoreau är ju ett namn som ständigt dyker upp när man rör sig i 'frivillig-enkelhet-kretsar'.


En seglingsdokumentär som handlar om att hitta ett isberg - A Journey to find an iceberg
En seglingsdokumentär som handlar om att hitta ett isberg - A Journey to find an iceberg. Bilden från: http://bccelizabeth.com/



Det är väldigt inspirerande att se filmer och videor med människor som man sympatiserar med (av någon konstig anledning =) ). Det känns också som man lär sig mycket, vilket alltid är skoj!

Nu när jag googlade lite till så verkar det faktiskt som att filmen är klar, spännande. Då får jag försöka ta mig och se om jag kan få tag i den!

Här finns lite mer information om filmen och en trailer: http://simplequestionmovie.com/


Terasa Carey´s blog:  Sailing Simplicity & The Pursuit Of Happiness
Teresas blog: http://sailingsimplicity.com Bilden från http://bccelizabeth.com/


Bens blog: http://bccelizabeth.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar