2013-03-16

Graham Hill och familjen Siegel


Jag hittade en artikel (Läsvärt) av Graham Hill som sålde sitt Internetbolag i ung ålder, som skaffade lyxigt boende, massa prylar, personlig handlare (personal shopper). Och fanns sig till slut inse (när han träffade Olga, som blev hans flickvän) att det fanns en annan bättre livstil ”därute”. Läs också gärna kommentarerna. En del förstår, andra inte. Som livet självt.
Del 1:

Del2:

Kontrasten: The Queen of Versailles (en dokumentär)


The Queen of Versailles - Filmen om familjen Siegel
Bilden från: http://www.imdb.com/title/tt2125666/

Man kan säga: Motpolen, extremt åt andra hållet!
David Siegel (Skapat företaget Westgate Resort (timeshare)) Familjen åker bla en Gulfstream G3 jet, och dom bor i ett överdådigt hus. David är far till 13 stycken barn.
I dokumentärens början lever paret ett ”highlife” och har påbörjat amerikas största privata byggnad (bostad). Projektet heter Versailles.
David får bl.a. frågan: Varför bygger du det största huset i USA?
-          ”För att jag kan”

Vi får även följa Jacqueline Siegel (mor till 8 barn, 7 födda, 1 ärvt)
Jag tror att det mesta filmas i deras hem (Seagull Island), Orlando någonstans.
Jacqueline säger i filmen att dom har 17 badrum just nu, och i det nya huset ska dom ha 30 st.. Ungefär 10 st kök finns.. Den största bostaden i amerika alltså..  Kommentarer överflödiga, det pratas om isrink och bowlinghall och så vidare.
Varför Versailles? Joo, dom var över en sväng till Frankrike, Versailles där dom blev inspirerade av någon byggnad.
Inte för att berätta så mycke om dokumentären, men Versailles blev bara färdigt till cirka 50 % (spontan bedömt). Den ekonomiska krisen september 2008 drabbade Westgate Resorts hårt. Vi får se baksidan av en stor belåning och en David som är satt under hård press av bankerna. Livet ter sig då inte lika roligt och baksmällan är ett faktum. Jacqueline måste dra ner på sitt shoppande och ser sig göra nytta när hon kan skänka massa prylar som det inte finns plats för. Hon pratar emellan allt shoppande om hur hon gillar välgörenhet. Jo jag vet, jag spetsar till det. Jacqueline vet inte vad som händer med familjens ekonomi. Och säger bara att David är under mycket stress just nu. Han håller på och förlora ett Resort i Las Vegas som han tryckt in några hundra miljoner dollar i.
David försöker lösa de finansiella problemen och blir en sur grinig gubbe medans familjens hundar nu springer och skiter överallt inomhus eftersom familjen fått dragit ner på antalet hushållerskor. Allt medans Jackie frågor honom om vad det ska vara för färg på mattan typ (as if he cares). Barnen blir tvungna att mata sina husdjur själva och sköter inte om ödlan som dör (troligen av uttorkning eftersom ingen fyller på vatten). För mycket prylar, för mycket av allting kan man säga.
Sammanfattning: En sevärd dokumentär om uppgång och fall, och kanske ett exempel på att ett liv i rikedom inte alltid är att eftersträva. Jag skulle inte vilja byta plats med dom i alla fall.
Efter dokumentären: David Siegel tycker sig blivit porträtterad på ett felaktigt sätt och har i sin tur stämt filmmakarna. Efter lite googlande verkar det som att David är på väg tillbaka och klarat den värsta stormen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar