2013-09-27

Tankar kring Hammock (även kallad sängmatta)


För stunden är jag nyfiken på hammockar. Jag har läst många som tycker dom sover väldigt bra i en hammock. Jag tänkte utvärdera om en hammock är någonting min rygg gillar för ett tag sedan köpte jag en hängmatta med stativ för att testa i lägenheten. Japp en stor otymplig sak. (nästan 4 meter lång!!) Egentligen är det emot mina aspirerande minimalismplaner (men det går alltid att hitta motiv till att få bryta, right?).

 Priset var dock helt överkomligt och jag måste ju testa för att veta (eller hur?!). Om det fungerar bra så tänker jag mig i framtiden kanske en säng som hänger i något. Jag vill dock helst inte göra något ingrepp i boendemiljön, så får se hur man lyckas med det. Det borde gå att hitta en relativt optimal, enkel och minimalistiskt konstruktion (dont ya think?). Om utrymmet behövs så plockar man helt enkelt bort sängen och stuvar undan. Jag tycker just nu att det verkar väldigt smart ! Får se vad jag tycker om ett tag. :)
Nedan lite bilder på principen för en hängande säng. Man undrar bara hur mycket en sån här säng gungar...

Får se om jag lyckas montera upp sängmattan och dess stativ i helgen. Kul!
 Den säng som jag köpt är lätt att montera isär, men det är ändå en hel del rör som ska "gömmas" undan vid undanstuvning. Nedan lite bilder på andra konstruktioner:

Har du testat att sova i en hängmatta eller hammock? Vad tyckte du?

Bilden från: http://image.made-in-china.com/2f0j00dZwTONIHkubf/Hot-Outdoor-Wood-Hammock-Stand-QW13-.jpg


Bilden från: http://www.hammocks.me.uk/suntime-seychelles-hammock-with-nets/

Bilden från: http://i00.i.aliimg.com/photo/v0/302498126/hammock.jpg



Bilden från: http://www.inspirerend-wonen.be/zomerkriebels/wegdromen-in-je-zomerse-hangmat.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar