2014-06-17

Mina intryck av Las Playitas, Fuerteventura

När jag googlade runt på Playitas innan resan hittade jag inte så mycket information som jag velat, så tänkte jag skulle bidra med mina intryck. Ni andra djupingar får ursäkta.. ;)

Bestämde mig alltså för att försöka dokumentera träningsresortet. Nedan har jag lagt upp en drös med bilder. Absolut för många för den icke intresserade. Hoppas dock att några träningsjälar uppskattar många bilder och ev. kommentarer.. Har åtminstone gjort dom små (inte så mycket att scrolla).

För er som inte vet så bokar man resan hit med Apollo. Det verkar vara Apollo som äger stället.


Rummen mycket bra förutom kylan. Perfekt minimalistiska. Litet kök med gott om tillhörande skåp, Två kokplattor, ugn saknas, kaffebryggare finns, kylskåp utan frysfack finns. Ingen frys.
Vattnet i kran ingen höjdare (köp drickvatten), mina ögon gillade inte att baddas i detta vatten.. antagligen för mycket klor..
Det finns tre garderober varav ena innehåller ett elektroniskt säkerhetsskåp. Detta säkerhetsskåp kostar 2.5 euro om dagen att hyra har jag hört. Innan jag fattade det så försökte jag få igång det. Det fanns en instruktion hur man skulle göra, som jag försökte följa. Höll säkert på en halvtimme med olika hack, men fick alltså ej igång det (dont do the same misstake). Playitasområdet känns som ett tryggt område. Själv gömde jag de värdefulla (typ plånbok och dator) och skippade värdeskåp.
Två enkelsängar bredvid varandra, ser nästan ut som en dubbelsäng. Det går till och med att höja ryggslutet så det blir lutande.
Balkong med möjlighet att hänga tvätt. Tre stolar och ett litet drinkbord. Det var dock ingen trevlig utsikt och det kändes allmänt dött. Enda "action" utanför var väl katterna som tiggde och åmade sig. (Digestivekex dög inte kan jag berätta).
Lyhört till ena grannen. Det bara två dörrar mellan lägenheterna och givetvis hörs det mesta igenom. Ville man så gick det alltså att låsa upp båda dörrar och kliva in till varandra. Den andre grannen på motsatta sidan märkte man knappt av (det fanns ingen dörr över till dom).
Vädret är väl det som mest förvånat. När solen är framme (klar blå himmel) är det varmt, men vindarna var ej så varma, snarare kyliga. Och det var svårt att hitta vindskydd rent allmänt, verkar som vindarna snurrar runt inom resorten. När solen inte är framme är det kallt, nästan under 20 grader. T-shirt på om man inte är en sann viking. Det blev dock tack och lov bättre ju mer veckan framskred.
Frukosten är mycket bra (finns müsli, bröd och pålägg mm), lunch är också helt ok (kunde ibland vara lite brist på proteinrik föda..) Middagen brukade bjuda på diverse olika maträtter. Allt från små pizzabitar till bläckfisk, tonfisk, musslor mm. Det kom även paella en kväll, men den var aningens smaklöst och torr.
Till frukost behöver man inte köpa någon dryck, det ingår möjlighet till vatten och fruktdrycker samt kaffe.
Däremot lunch och middag, då ingår ingen dryck utan köpes separat (om man som i undertecknads fall har helpension). En 5dl flaska (Aqua Mineral Sin Gas) kostar 2,20 euro) (mineralvatten utan kolsyra).
Eftersom poolen renoverades på hotellet där jag bodde (Apartmenthotel ) bjöd Apollo på lunchen för oss som hade halvpension. Schysst! Och dom som bara hade frukost, fick istället halvpension. Vi fick alltså klampa iväg till hotellet Playitas och käka där istället för på Aparthotel, samt nyttja deras pool.
Poolen vid Hotellet var rena barnpoolen med ett djup på 1,20 m. Vilket tyvärr förtar lite av upplevelsen med pool för mig. Varje dag klockan 15.15 körde aqua aerobics i poolen. Typ gympa fast i pool. Själv hade jag uppskattat om det fanns något område i poolen som varit lite djupare. I poolen som renoverades kunde jag se att det fanns sittbänkar i poolen. Whats up with that?! Aldrig sett det tidigare. Ska man sitta som en lat (mask) och slappa i poolen nu? Ska man behöva simma på bänkar nu också? Frågorna hopades sig i mitt lilla huvud, men svaren saknades. :)
På morgonen är det ett flertal pass som krockar kl 09.00. Den för övrigt sämsta tiden eftersom man (läs jag) även vill käka frukost då. Det var X-Fitness (Crossfitaktigt, kostade 3 euro), Spinning, och Garuda/Pilates som gick denna tid.
I övrigt fanns det allt från:
 • Solhälsning och liten löprunda varje morgon kl. 08.00
 • Bodytoning
 • Zumba
 • Boot Camp
 • Ruffie
 • Stretch and relax vid 18.00 tiden
 • Löpturer och cykelturer.
 • Sen fanns ofta någon form av social volleyboll där alla kunde vare med. Plus massa andra aktiviteter.

 • Det gick att hyra dels bil och även cykel.
Det fanns även lite shower på kvällen, men dom var dåligt besökta. Inte helt konstigt då dom inte höll tiden. När det var en fotbollsmatch i baren, så hölls inte tiderna. Väntade 45 minuter på en show, sen fick det vara nog. Tummen ner.
Atmosfären. Ganska bra, men kanske aningens präktig. Normen verkade vara att man skulle ha något på överkroppen (och underkroppen) när man tränade. Ganska få som överhuvudtaget gick med bar överkropp på resortet. Nu var det ju inte supervarmt, men fick ändå känslan av lite för många outtalade regler.
Det är en hel del som åker ensamma. Det går ganska bra att lära känna nytt folk om man vill det.
Likaså satt det massa skyltar om vad som var tillåtet i poolen. Varav att crawla var förbjudet. Detta sket jag i dock och klarade mig likväl som många andra från gnäll från badvakten. Japp det satt en badvakt vid 1.2 meters poolen hela dagen. Lite överflödigt kan jag tycka.
Det fanns även cykelturer man kunde haka på allt från 40-80 km. Men tror dessa turer kostade en slant att åka med på.
Mitt på dagen fanns det tid att sola lite.
Tyvärr verkade vi ha otur med vädret.. Det var stundtals molnigt och då dessutom svinkallt att komma upp från poolen.
Gott om spänningsuttag på lägenhetshotellet, vanliga jordade uttag såsom hemma. Fast saknades ett uttag i "loungeytrymmet", närmast balkongen.
Arbetsskrivbord fanns.
Kattpensionat finns, och om man vill ge något till katterna som stryker omkring på området är det rekommendabelt att ge dom mat där. Digestivekex dög inte utanför balkongen (ratas bevisligen).
 Wifi: Playitas hotspot där det krävs login. Bra täckning trots långt från hotellet. Bodde på A-4110, vilket är fjärde längan från hotellet. Säkert 80-100 meter ner till hotellet.
Värmen på lägenhetshotellet jag bodde på fungerade inte. Fick i alla fall inte igång någon värme trots att ventilationsreglaget ställdes på 30 grader.
Gruppklasserna instruktörer pratar engelska under passen. Instruktörerna kom från spridda delar av världen. Linn från Danmark, Andrew från Scottland och någon annan tjej från England osv..
Fick en extra lunchpåse när vi checkade ut, positivt (eftersom vi inte skulle hinna äta på hotellet).
Det fanns gratis vatten på gymmet (får endast nyttjas där, inte ta med sig). Dess öppetider ungefär 08.00 - 13.00 och öppnade igen 15.00 - ca 19-20.
Det finns även en ljusfyrs-löprunda på ca 13,5 kilometer som man kan ta om man känner sig hurtig. Vart denna sträcker sig vet jag dock inte.
Promenera upp för berget. Testade att gå upp för berget som ligger västerut. Guiden rekommenderade den fantastiska utsikten. Den var ok, men inte mer.

Överlag fick jag ett positivt intryck av Playitas och det passar mycket bra om man gillar att träna lite på sin semester. Det finns ofta något att göra om man känner sig lite rastlös.
Översiktsbild över resortet, taget från berget.

Bootcamp med ledaren Andrew. Göra diverse strandövningar, springa ner och nudda vattnet, tillbaks osv.

Aqua Aerobic på hotel Playitas. Rolig instruktör som fick folk att svänga med brösten.
Utsikten från hotellrummet A4110. Inte mycket till action inte. Rätt lugnt måste jag säga.


Träningspass med Carita Leche. Garuda tror jag.
Hotell Playitas by night.


Ganska många katter som stryker omkring på området. Finns ett kattpensionat (bestående av ett litet minitält) där man ska ge dom mat om man vill. Bröt detta genom att kasta ut digestivekex från balkongen. Men det dög naturligtvis inte.

Bättre matlagningsmöjligheter på Aparthotel än Hotell Playitas. Detta är Aparthotell.


Hotellet där man bodde, Aparthotel by night.
En 50 meters pool som man kunde hyra tid för. Tror det kostade 2 euro per timme. Här var även en simtävling för barn som man kunde bevittna.


Att gå upp för berget var ett måste sa Apolloguiden, så det var väl bara att lyda.
Kolla vilket schysst surfhus. Här hängde även en surfbräda på husknuten. Det stod även en get här.


Utsikten när man tagit sig upp på berget.
Showtime: Karatekille som balanserar på vattenflaskor. Det var ganska dött på kvällarna vid Las Playitas.Finns en bar. Där visas fotbollsmatcher om man är intresserad. Fotbollsmatcherna är tydligen viktiga för showerna håller inte tiderna om det är fotboll på tv:n.. En kväll väntade jag 45 minuter, men sen fick det vara.
Nu mobilkamerans bilder...

Lekrum på Aparthotell.

Poolen genomgick renovering, så vi som bodde vid det här hotellet fick gå över till det andra hotellet. Inga problem.

Ruffie eller Bootcamp, minns inte vilket.
Garuda blandat med Pilates.


Minimalistisk hotellrum. Trevlig, men värmen fungerade inte. Vintertäcke blev för varmt, och utan täcke blev det för kallt.

Lacken på den här bilen vittnar om att solen är framme en hel del. No?


Undertecknad.

Pilates på pilatesbollar. Man var tvungen att boka, så att bollarna skulle räcka.

Tror bilden är tagen vid lunchtime. Här åt vi hela tiden.
Offra till vädergudarna? Vet inte vad denna figur skulle symbolisera?. Syns om man promenerar över till byn bortanför träningsresortet.


Finns solskydd i form av dessa tak. Inga parasoll överhuvudtaget, vilket var lite synd. Vassparasoll fanns bara på stranden.

Fotot taget inne i booking store, här säljs ditt och datt. Träningskläder mm.


Gymmet. Maskinerna var av märket Nautilus. Hade det mesta man behöver.

Det går att hyra cyklar på träningsresortet. Välj racer eller mountainbike. Finns även gemensamma turer att haka på. Testade inte detta.


Social volleyboll. Speciella tider kunde man vara med och spela volleyboll. Det var ganska populärt, var nästan alltid någon här och spela.

Supermarket. Inte superbilligt, men bekvämt. Här finns också en flyttbar postlåda (som ställs inomhus om kvällarna, ej åtkomstbar).


Här går att hyra vindsurfingprylar, kayak mm. Se prislista till höger.

Prislista för vattenaktiviteter.


Några av vindsurfingbrädorna som alltid låg framme.
Om man är med på många träningspass går det åt väldigt mycket träningskläder. Det finns då möjlighet att tvätta. Tror det kosta 3 euro eller något.


X-Fitness har kört igång sin WOD (Work Out of the Day)
På Arlanda kan man köpa bussbiljetter hem från tex Swebus. Då spar du några kronor jämte att köpa biljetten på bussen. (samma pris som via Internet). Det går även att köpa biljett över disk, men det är det dyraste alternativet..
Hoppas nu att det är någon som har nytta av detta inlägg! :-)

4 kommentarer:

 1. Intressant att kolla på bilder, sådant kan det väl aldrig bli för många av. Du är verkligen en träningskille och så ser du ju trevlig ut också! :)

  /Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. En liten blyg H vill bara säga att jag håller med Eva här - för jag tycker också att du ser väldigt trevlig ut!

   Radera
 2. Hej,
  Va kul att kolla på dina bilder och drömma sig tillbaka. Vill berätta för dig om huset på stranden, det är inget surfhus utan ett riktigt hem. När de planerade bygget köpte de upp alla strandtomterna men en man vägrade flytta och bor därför kvar. Tycker det är helt underbart, man kan vara stark på olika sätt :) Ha det gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att inlägget uppskattas! :)
   Jaha, va kul att få lite bakgrundsinformation till ”surfhuset” (som jag kallar det). Ja alltså, ett surfhem kan ju vara ett riktigt hem, inget tu om den saken :). Fick känslan av att herrn som bodde där var en gammal vindsurfare nämligen. Fick också känslan av att han odlade saker innanför sitt staket och sen såg jag honom med en get också. (lite sådär självförsörjande fick jag känslan av)
   Javisst är det underbart att man kan vara stark på olika sätt. Det där huset är nog värt mer nu än tidigare. Förstår att han inte ville byta bort sitt trevliga hem precis invid havet!
   Ha det bra du med!

   Radera