2014-07-15

Lyssna på Podcast i sommar?

Personligen tycker jag det är underbart att i ensamhet ta en promenad och lyssna på något intressant när vädret är bra.

Internet är så fantastiskt och det bjuds på så mycket som inte ens kostar en krona! Generösa, spännande  människor som lever för att serva andra. Jag känner ofta stor tacksamhet att få ta del av andras tankar på det här sättet! Bara att ladda ner mp3 filer till mobilen så finns dom där alltid tillgängliga att lyssna på.


 Tänkte jag kunde ge ett tips vad jag gillar. Nyligen upptäckte jag Ryan Holiday tack vare flitiga Joanna Penns förträffliga podcast. Hennes podcast brukar för övrigt vara intressanta om man som undertecknad gillar att läsa och skriva.
Ladda ner mp3 direkt här.(högerklicka, spara länk som)


Jag blev såklart nyfiken på den här Ryan och till min förvåning är Ryan bara 27 år, fyllde nyss. Jag blir så imponerad av folk som vid så tidig ålder läst så mycket, framförallt filosofi. Det märks när man lyssnar på Ryan att han läst mycket intressant (bara min åsikt). Ryan Holiday har också nyligen skrivit:  "The Obstacle Is the Way: The Timeless Art of Turning Trials into Triumph", som jag hoppas kunna läsa förr eller senare.

Tim Ferriss är också en sådan där aktiv kille som man ständigt dyker på (om man gillar samma saker som jag). Ni känner säkert igen honom från 4-hour workweek osv (en bok). Även Tim har intervjuat Ryan. Där pratar dom en hel del om stoicism (en filosofisk inriktning i det antika Grekland). Intressant samtal. Tänkte jag skulle skriva ett inlägg om det framöver.

Vill du också lyssna?
The Tim Ferriss Podcast, Episode 4: Ryan Holiday
Mp3 fil direkt här. (högerklicka, spara länk..)

I ovanstående podcast nämner även Ryan Paul Grahams "Keep your identity small". Den kommentaren gav mig en riktigt tankställare. Du kan läsa mer här om du är nyfiken.

Ju mer identitet du har "investerat" i något desto känsligare blir det det ämnet. Bam! En ny insikt för mig!!
Dvs.. Det verkar alltså som att det ibland endast går att ha en givande diskussion om ett ämne om det inte engagerar "identiteten" hos någon av deltagarna. Att vi ska hålla vår identitet liten. Det är därför vi kan avslappnat kan prata om det senaste kriget som Sverige var med (utan att det blir känsligt), eftersom det hände för 200 år sedan. Ingen har någon del av identiteten i att tex ha förlorat någon man kände etc..

En annan intressant intervju gör Tim Ferriss med James Altucher som bla skrivit: Choose Yourself! och The Power of No. Mycket intressant intervju. Efter att ha lyssnat på den här intervjun ska jag ta mig tid och läsa någon av hans böcker.

Lyssna här
Eller ladda ner mp3 direkt här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar