2014-08-13

Samlat kraft för att städa vidare bland bråten


Bestå bokhylla överdel från Ikea. Ikeamöbler
är i princip lika med noll i andrahandsvärde,
förstår varför, bara spånskivor och bräcklig faner.
Jag har samlat kraft för att komma vidare i rensningen och idag fick jag äntligen lite tid för att åka iväg lite med lite prylar. Att titta på dokumentärer om litet boende inspirerar också till vidare rensning! Vad fick gå? Delar av en Ikeabokhylla (serien Bestå). Får ta det i etapper. Dom säger att Rom byggdes inte på en dag. Små steg, bricka för bricka. Fick montera isär hyllan, och ta ”planka” för ”planka”. För tung för att orka böka hela skapelsen ner för trappan. Jag har bara än så länge tagit en överdel av bokhyllan. Men det kommer förhoppningsvis mera.. Orkar inte försöka sälja längre, to slow progress.


Waeco elektrisk kylbox för bil togs till återbruket

Dagens rensning lastad i bilen.

Återbruket Stenby, alltid folk här och kastar..
 Även en 12volts elektriskt kylbox (Waeco) åkte iväg (sån där som man stoppar i cigarrettändaruttaget ni vet). Denna elektriska kylbox köptes enkom för att göra livet lite bekvämare för dåvarande flickvän när vi skulle iväg och tältcampa vid Askersund. Tror faktiskt inte hon pallat utan vissa bekvämligheter, but who knows. Två dagars camping blev den använd tror jag, inget mer. Kylboxen drog ström så jag vet inte vad! Useless om man behöver ha bilen stående på tomgång 3 timmar om dagen för att generera ström tillräckligt för att kyla sitt smör, fil och mjölk mm. 800 kr down the drain, but so what. Bort med den! Det känns så otroligt rätt att bli med mindre prylar nu av någon anledning, men det är fortfarande en ”struggle” att göra sig av med fungerande, funktionella prylar. En riktigt bra motivation som får en att kunna kasta iväg ”värdefulla” saker är Steve Jobs citat :
“Remembering that I'll be dead soon is the most important tool I've ever encountered to help me make the big choices in life. Because almost everything — all external expectations, all pride, all fear of embarrassment or failure - these things just fall away in the face of death, leaving only what is truly important. Remembering that you are going to die is the best way I know to avoid the trap of thinking you have something to lose. You are already naked. There is no reason not to follow your heart.” - Steve Jobs

Nu när jag skriver detta har det gått ett par dagar och det är så skönt att bli med lättare "ryggsäck", gå åt leva lätt hållet!

3 kommentarer:

 1. Haha, ja om man har svårt att göra sig av med saker så kan man ju konstatera att man ändå kommer bli av med dem om sisådär 40 år ( om man nu har "turen" att bli så gammal ) :-).

  SvaraRadera
 2. :) Jah, svårt att ta med något till andra sidan. Faraonerna försökte dock med att lägga guld i sina gravkamrar, hahah.

  Dödens närhet kan sannerligen få en att tänka klarare och inse det viktiga i livet. När jag velat med att kasta en värdefull sak en tid hjälper det mig att tänka, om jag bara har en månad kvar, spelar den där prylen någon viktig roll i ditt liv då?

  Svaret är alltid: NEJ
  :)
  Swooch and be gone!

  SvaraRadera
 3. Den praktiska nyttan av att leva med döden.

  SvaraRadera