2014-09-21

Åka ut och fota i dimma

De sista dagarna har jag varit så sugen på att åka ut och fota, och idag fick jag äntligen lite tid över. Dimman låg fin utanför fönstret imorse så jag packade kamerautrustning, stativ och gav mig iväg med bilen för att leta fina platser.

På sätt och vis liknar Foto ett tidigare intresse, vindsurfingen i det att man väntar på bra tillfällen att få utöva intresset. Vädret spelar en stor roll i båda intressen. Bäst bilder blir det om man har dyr utrustning, men det går även att ta rätt bra bilder med billigare objektiv också. Foto är kanske ett prylintresse, men det är också ett sätt att försöka fånga det vackra. Och nöjer man sig med lite sämre skärpa, lite sämre Bookeh osv. så behöver det inte bli ett så dyrt intresse. En systemkamera (typ Canon eller Nikon) verkar hålla betyligt bättre än kompaktkameror (åtminstone enligt min och vänners erfarenhet).

Precis som en vindsurfare väntar på vind, kanske en fotointresserad väntar på en solnedgång eller att något annat spännande ska ske som går att föreviga.

Jag finner inspiration att gå ut och fota bland annat för att jag är med i en fotointresserad grupp som heter: "Fotografer som vill Utvecklas" (Facebook) och människor där brukar ta så fina bilder (och dela). Speciellt dimbilder har det varit på sistone. Tex bröllopsfoton där dimman ligger som i bakgrunden som en vit halvgenomskinlig slöja.

Den här gången var den äldre herre som kom fram och frågade om jag ville ha honom med på bild. Jag tackade för intresset, men sa att jag bara var intresserad av dimman just idag... Han tyckte att dimman var bättre igår. Okey sa jag (bra att veta vad man missat liksom).
Det var ganska många ute på sina morgonpromenad och undertecknad blir ganska utstirrad när man håller på med en kamera på stativ. Helt ok, sa farsan Balloo. "Va nöjd med allting som du kring sig ser..."

Försök ha överseende med sk*t*n som fastnat på sensorn... (alla små mörka prickar). Måste försöka ta tag i det där. En kompis lyckades göra rent sin skitiga sensor, så det finns hopp.

(och var inte förvånad över att de flesta bilderna är tagna i närheten av vatten)

Nog pratat.. HDR-bilder:

Tänkte Visa samma bild tre gånger, fast trixad med på olika sätt. Här är första bilden..
Denna bild "inte så mycket trixad"

Andra bilden: Här blastras på med färgmättnad och andra effekter.

För att sedan göra svartvit av den tredje bilden. Någon du föredrar?

Strax utanför Jollekappseglarna Västerås, ligger denna stenbrygga.

Det nya actionbadet kokpunkten. Pålitliga Toyan fick vara med på hörn också. Bilden ser gammal ut, gör den inte?
Det nya actionbadet kokpunkten. Pålitliga Toyan fick vara med på hörn också. Bilden ser gammal ut, gör den inte?

bild från skitviken. Black and white. (jupp, trix,trixelitrix).
Här en bild från skitviken. Black and white. (jupp, trix,trixelitrix). 

Strax bredvid badplatsen Framnäs ligger Hundbadet och vindsurfingplats. Ända sedan det kom upp hundbadplatsskyltar tycker hundägare att det är deras plats. :)
Strax bredvid badplatsen Framnäs ligger Hundbadet och vindsurfingplats. Ända sedan det kom upp hundbadplatsskyltar tycker hundägare att det är deras plats. :) Det märks tydligt att det finns en fascination att äga en plats. "Min plats."

Bryggan utanför JKV. Toyan har strålkastarna på. I call it the "Light effect". ;)

Undertecknad blickar ut över den dimmiga Mälaren. En våg är på väg in. Låt oss artistiskt kalla denna "tavla" för: "Funderingar över livet." :-)
Undertecknad blickar ut över den dimmiga Mälaren. En våg är på väg in. Låt oss artistiskt kalla denna "tavla" för: "Funderingar över livet." :-)

Här ser vi seglingsklubben igen. Nu är jag inte längre medlem.

Solen skymtar i molnen bakom den gamla kraftstationen som byggts om till ett äventyrs/actionbad. Nej, jag har inte varit in där.
Solen skymtar i molnen bakom den gamla kraftstationen som byggts om till ett äventyrs/actionbad. Nej, jag har inte varit in där.

Annan vy på ungefär samma område. Jag kallar den för "triangeln".  . .

Sådär inlägget klart lagom till att jag ska jag åka och träna! YES! :)

Charrå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar