2014-09-02

Mariah lever utanför "nätet" (off-grid) (Video mm)

Mariah Coz lever "off-grid" i en liten husvagnstrailer på 112 feet i Worcester, Massachusetts (USA). I den här videon bjuder hon oss på en tur i sin vagn. Det är en mysig liten vagn hon har!

Hon kallar den Comet, som står för Cost Efficient Off-grid Mobile Eco-Trailer
Mariah har en tendens att dyka upp lite här där. Hon har bland annat bloggen Cometcamper, och hon gästbloggar lite här och var verkar det som, jag hittade henne på:

Här kan man läsa mer om hennes filosofi:
Tycker hon verkar ha väldigt sunda idéer! Ungefär sådär skulle jag också vilja bo tror jag! :)
(jag har sammanfattat dom i ett inspokort längre ner)

Mariah har förövrigt också downsizat från husvagnen i videon till att bo i en Honda Element (35 feet, en bil) i fyra månader! En sak att vara själv, men dom var två personer!

“So after spending a few years downsizing all of my stuff to be able to fit into the COMET, I downsized again into my custom-converted Honda Element-turned-micro camper. It took a lot of planning and a lot of weeding through stuff. I had to really assess what I needed vs. what I wanted. I had to learn what items and things increased my comfort exponentially and which ones didn’t. - Mariah Coz,  source
Gillar det hon skriver om att verkligen se sanningen i vitögat om vad man verkligen behöver och vad man vill ha. Tror man måste vara ganska obarmhärtig i sitt rensande om man ska få in allt man äger i en bil! :)

Hon har mycket sunda ideér om leva "cyklist" istället för "linjärt" som hon kallar det. Att leva hållbart.

Bland annat förespråkar hon att använda en kvast istället för dammsugare, för att spara energi.

Hon kanske har rätt, en dammsugare kanske är rätt onödig? Hon förespråkar också att man bör pumpa upp vatten till kranen med en fotpump istället för med elmotor osv, spara på elenergi och samtidigt få lite en smutta motion. :)

Vad gäller dammsugare. Jag har aldrig egentligen ifrågasatt dess existens, men det kanske man borde!? Här hemma används den inte speciellt ofta. Föredrar snarare att damma av med disktrasor än att höra det där oväsendet (som en dammsugare ger alltså)!

Här har jag sammanställt hennes idéer, alltså det jag tyckte bäst:

Mariah Coz inspiration, Cometcamper.com
Mariah Coz inspiration, från www.cometcamper.com och www.tinyhousedesign.com
Klicka för större bild.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar