2014-11-23

Visdom i bilen

Alltför ofta glömmer man bort att inte ta livet för allvarligt. Nu när mörkret är här minns jag tillbaka på den underbara sommaren och semestern. Kände mig fri som en fågel. Underbart! Dom här bilderna är tagna i bilen under en övernattning vid naturreservatet Ängsö. Vädret var fantastiskt! Satt då och lyssnade på Arianna Huffington på någon podcast. Hon är så klok Arianna. Bland annat sa hon:

"Bring joy back into our daily life." - Arianna Huffington.

"Bring joy back into our daily life." - Arianna Huffington
Lyssnar mer än gärna på Arianna Huffingtons vishet.

USB i bilen är ett måste, finns såå många bra podcast att lyssna på!
Fria podcast (bra sådana!) på nätet brukar jag ladda ner och lyssna på i bilen. Älskart!

Då skrev jag ner det som en minnesanteckning i telefönen. Tog också ett par bilder så man skulle komma ihåg!
Troligen var det den här podcasten som hon sa de i.

Tänkvärt!

5 kommentarer:

 1. Ja, sommaren var fin.
  Vilken bra podcast! De var inspirerande båda två, både Arianna och James. Jag skrev ner en hel del medan jag lyssnade. "Sleep is like a dish-wash. It's like a miracle drug." Så sant. Tänkvärt att ett barn skrattar 300 gånger om dagen, en vuxen bara 5 gånger. Får mig att undra vad det är som gör att man slutar att skratta. Och hur en så stor förändring kan passera obemärkt.

  H

  SvaraRadera
 2. Ja men eller hur! Gillar JAS podcast. Samma Arianna som höll i utfrågning av Eckhard Tolle videon jag länka till. (men det visste du redan).
  Jaha, sömn är en som diskmaskin?

  - Ja, jo, det är ju ett nytt sätt att se det på! :)

  Umm det är viktigt med bra sömn.
  Tyvärr sover jag som en kratta nu för tiden. Sover alldeles för lätt och oroligt. Vaknar tidigt (ibland mitt i natten) och sen omöjligt att somna om! Vet inte hur man ska göra för att sova bättre. Har du något tips? Tycker jag testat det flesta vanliga råden.

  Ja, verkligen tänkvärt att barn har så mycket roligare än vi vuxna! Varför är det så? Tar vi livet för allvarligt? Är barn mer kopplade till känslor, mer känsliga på något vis. Troligen. Blir vi avtrubbade? Om ja, varför blir vi det? Har vi hört allt redan? Bra fundering H! Jag skrattar dock fortfarande av vissa saker. Blir aldrig trött på vissa saker!

  Såg nyligen en film ”Little miss sunshine” och skrattade gott åt tutljudet på deras gamla Volkswagenbuss. En ganska kul film! En sådan liten grej liksom. Samma grej som barn skrattar åt. Skönt att man har lite barnasinne kvar!
  När dom sedan blir stoppad av polisen..pga av sin tuta som går av på, mjökande liksom (ungefär som att batteriet var på väg att dö i bilen).

  Polisofficern: ”Is there some problem with your horne?”

  HAHaHAHAHA :)

  SvaraRadera
 3. Ja, hon är bra Arianna. Jag uppskattar att du lägger ut länkar till podcaster på din blogg, jag vet inte hur man gör för att hitta sånt här på nätet.

  Vad tråkigt att du inte sover bra. Det är inte möjligen så att du kanske tänker en massa tankar när du väntar på att somna? Du vet det där intellektet som gärna vill bearbeta och grubbla över det förflutna eller framtiden ;-) Egot lämnar vi därhän nu... Jag har själv varit där. Numera sover jag som en stock, jag känner mig nydiskad varje morgon! ;-) Jag ska berätta vad jag gör. När jag kommer hem sätter jag på mina små lampor på 15 w, inget starkt lyse utom när jag behöver det, de här svaga lamporna gör att jag mentalt varvar ner. Jag äter några timmar innan det är dags att sova, är jag proppmätt eller hungrig går det inte att sova. Dricker alltid mjölk till middagen = lågt glykemiskt index = lugnande effekt. Alldeles innan jag ska sova läser jag, efter ett tag är det svårt att hålla ögonlocken uppe vilket gör att jag åker rakt in i djupsömnen. Läsandet tar bort fokus från andra tankar som skulle kunna hålla mig vaken annars. Får du någon djupsömn alls? Jag hörde någonstans att om man får några timmars djupsömn i början på natten, så kan man få den återhämtning man behöver, även om man sedan vaknar och inte kan somna om igen. Det är djupsömnen som är den viktiga.

  Bra frågor du ställer om barn. Dina frågor leder mina tankar i en viss riktning: har du tänkt på allt man gör när man är barn men som man slutar göra när man blir vuxen? Man slutar att rita, göra snöänglar (grannarna skulle nog ringa till psyket om det hände, haha), hoppa i vattenpölar, klä ut sig till påskkärring, tro på tomten, hoppa hopprep, cykla utan mål, måla påskägg, norpa av pepparkaksdegen, att bli vän med någon efter 5 minuter, att läsa bilderböcker m.m. (Fast det sista har jag faktiskt inte slutat med. Jag har tagit Pettson och Findus till mitt hjärta.) Du, PG, varför är det förbjudet att göra de här grejerna när man blivit vuxen? Vad sägs om att börja tro på tomten igen?

  Det där låter som en rolig film! Jag har inte sett den. Får se till att ändra på det! Jag har en annan film som är riktigt rolig: Livet från den ljusa sidan. Jack Nicholson är bara för underbar.

  H

  SvaraRadera
 4. Vad gäller podcast och vad man gillar är säkert individuellt, men ska tipsa om jag tror det är något som du och fler kan gilla.

  Jag har lätt för att somna och så, men sen efter några timmar (vad jag hoppas är djupsömn) brukar jag vakna och sen är det omöjligt att somna om. Jag har märkt att när jag får för lite sömn så brukar jag få so små nervryckningar i ena ögonlocket. Det går alltså inte att kontrollera. Annars gör mig den lilla sömnen inte så mycket. Försöker lägga sig tidigt och så, men vaknar för minsta lilla. Grannens toalett håller på rinner och fyller på sig själv stup i ett... (hade samma problem tidigare) Jag ogillar också att ligga raklång och inte kunna sova, så då går jag hellre upp.

  Dina rutiner låter inte så långt ifrån mina. Fast dricker inge mjölk vid kvällsmat. Försöker äta tidigt, men brukar bli skärmtid och det är väl egentligen inge bra för sömn. Sen blir det ju lätt lite proteinrik mat typ, tonfisk eller ägg om tränat. Jag brukar sova bra på semestern, då går det att koppla bort lönearbetet, så skönt.
  Ja, har också hört att det är djupsömnen som är viktig, och den tror jag att jag har. :)
  Tack för tipsen!

  Ja, precis man slutar göra massa saker när man blir vuxen. Inte lika benägen att testa nya saker osv. Barn är mer öppna (om dom inte har fobier, som föräldrarna lärt sina barn). Hoppa i hopprep gör jag faktisk på cirkelfysen! Barn är så mycket bättre på många saker, så som att skaffa vänner, tigga till sig saker. Dom är ofta förebilder för säljare, dom är duktiga på att få som dom vill.

  Ja, det är en bra fråga varför det inte är ok att hoppa i vattenpölar för vuxna? Vattenkrig var ju en annan rolig grej! Fast vissa saker kanske inte så kul heller längre? Vi måste ju själva ta "ansvar" för den oreda som vi ställer till det. Det slapp vi ofta som barn. Vi vuxna använder nog intellektet och analyserar för mycket, mer rädd för vad andra ska tycka kanske? Mer hjärntvättade i normens hjulspår? Mer vaksamma, mer formade av vår omgivning.

  Livet från den ljusa sidan? Är det den med den söta hunden? (måste googla) JAH, de var det! Författaren va? Jaa, jag gillar också den väldigt mycket! Charmig film och Jack spelar ju för underbart. Tänk att ”rätt” skådis kan göra en film så bra.
  Ska nog ta och se om den! :)

  SvaraRadera
 5. Jag har också tidigare haft en toalett som fyllde på vatten och dunkade och hade sig oavbrutet. Grannen min hade också lika. Oerhört irriterande. Apropå skärmtid, minns James sa i podcasten att han inte hade skärmtid efter 18.00. Fast det där tror jag är individuellt, det påverkar då inte min sömn. Till skillnad från dig sover jag däremot väldigt dåligt på semestern. ; )

  Hoppa hopprep är riktigt bra motion, bra sätt att få upp pulsen. Jo, barn är duktiga på att få som de vill. Barn och djur har ju en tendens att väcka särskilda känslor hos människor.

  Ligger nog mycket i det du säger att vi vuxna är rädda för vad andra ska tycka, och att det påverkar våra handlingar. Man får inte sticka ut liksom, alla måste vara mer eller mindre lika. Ibland används ju ordet original om en människa och då inte i positiv mening, utan ifråga om någon som avviker väldigt mycket från normen. Men det betyder ju, tragiskt nog, att vi andra är mer eller mindre kopior av varandra. Som om det vore något positivt. Får en att tänka till.

  Kul att du också gillar Livet från den ljusa sidan! Vi verkar ha samma filmsmak.;-)

  SvaraRadera