2015-01-14

Video: Seriemördare blir bemött av godhet i rätten

Jag är ingen kristen person, men jag tycker ändå det finns många fina principer i kristendomen.

Den här filmen berörde mig. Den handlar om den största seriemördaren som man känner till i USA.

Närmare bestämt Gary Leon Ridgway som 2003-12-18 erkände sig skyldig till att ha dödat 48 kvinnor (prostituerade enligt honom själv).
I den här lilla snutten får vi se många av dom tidigare släktingarna till offren spilla ur sig sitt hat inför Ridgway i rätten, bland annat hur mycket dom saknade sina förlorade, och att dom önskade honom, smärta och grym död, några önskade honom komma till helvetet etc. Mr Ridley satt med ett stenansikte och lyssnade och tog emot. Det var som att han inte ångrade någonting av vad han hade gjort. Han tycktes omänsklig.

Men..
När Robert Rule ställde sig upp för att säga sin mening i talarstolen; pappa till ett av offren överaskade han Gary Ridgway med en dos av mänsklig godhet:

“Mr Ridgway..aahm... there are people here that hate you... I´m not one of them. You have made it difficult to live up to what I believe, and that is; what god says to do.. And that´s to forgive. You are forgiven sir."

Svensk egen översättning:
"Mr Ridgway..aahm ... det finns människor här som hatar dig ... Jag är inte en av dem. Du har gjort det svårt att leva upp till vad jag tror på, och det är; vad Gud säger vi ska göra .. Och det är att förlåta. Du är förlåten sir."

Då bryter Gary Ridgway ut i gråt.
Att förlåta går tydligen rakt in i själen, rakt in i hjärtat, förbi den hårda fasaden. Godhet vinner över ondska. Ovillkorlig kärlek.

Källa: The Power of Forgiveness - Gary Ridgway
https://www.youtube.com/watch?v=f2_OOaP763k#t=140

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar