2015-07-26

Tips på spanskakurser, hur lära sig spanska

För ett tag sedan skrev jag om mitt försök att tag ta i spanskan, du kan läsa det här.

Ok, VALE, någon kanske inte tycker det här har med att leva fri att göra, men det tycker jag. Kan man mer språk blir det lättare att leva fri. Mer fri att ta till sig andra länders tankar mm.

Och nu i min jakt på tips att lära sig spanska tips och kurser tänkte jag att jag kunde dela med mig lite av vad jag funnit... :-)


Du bör kunna engelska för att hänga med i nedanstående.

Här finns fria små avsnitt upplagda som lektioner. Detta är nybörjarnivå från början, men det finns mer avancerade också. Perfekt på promenaden eller liknande. Att lyssna på Marc och Cara är dessutom rätt kul. Tycker dessa är riktigt bra, rekommenderas.
Coffee Break Spanish

https://radiolingua.com/tag/cbs-season-1/page/3/------ OK Here goes ------

Recension mellan "Speak Spanish" - Rosetta Stone och Pimsleur av Chaska Willka (vilket förövrigt betyder sacred star i Peru )

Avsnitt 1 av 2Avsnitt 2 av 2 (här går hon igenom Pimsleur, som hon tycker är bättre än Rosetta Stones variant.Drive Time Spanish.
Den här har jag också testat lite grann, upplever precis som recensionen nedan också att den börjar ganska lugnt men sen ökar takten eftersom. Det enda irriterande är tutningarna. Typ varje lektion börjar med tut tut (och det ljudet är liksom högre än den vanliga tonen vilket får öronen att hoppa till varje gång) = dåligt redigerat..En annan spanska ljudbok jag gillar är Michel Thomas (avliden sedan 2005) variant för nybörjare, också på engelska. I den serien jag lyssnat på har han en tjej och en kille som är nybörjare också, så man känner sig ungefär som på samma nivå, i alla fall efter några gånger som man lyssna på samma. Tycker det är perfekt att lyssna när man går själv på promenad eller vaxar sin bil, städar hemma eller liknande. Thomas tycker jag är pedagogisk och bra och det är “lagom” med grammatik. Han låter dessutom rätt rolig med sitt sätt att kräva att man verkligen utalar Estar (att vara… (en stjärna)) med ett tydlig Rrrr.:-)

Michel Thomas Speak Spanish For Beginners


Nu när jag googlat runt lite på olika reviews så får jag ganska snabbt intryck att många gillar:

“Learning Spanish Like Crazy”
Just för att den får en att förstå modersmålspanska, så att man faktiskt kan förstå såpoperor och nyheter på spanska. Jag har själv ingen erfarenhet av den. Någon beskriver den här kursen som en bergochdalbana, som jag tolkar som att den stundtals går undan. Den är nog jättebra när man lärt sig grunderna, kanske inget att börja med får jag känslan.


---- ---

Pimsleur fick jag rekommenderat av en arbetskollega. Jag har inte hunnit undersöka det något närmare, men Chaska Willka och kollegan gillar ju så why not?

Pimsleur Spanish Lektion 1 (engelska och spanska, du behöver med andra ord förstå engelska ).

Det finns massor med gratis spanskakurser på Youtube. Här är ett exempel för nybörjaren:

Spanish audio course for beginners - Lesson 1

https://www.youtube.com/watch?v=I0biG8Dfm_w

Ja, det var en början, lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar