2015-09-25

Människan anpassningsbar?

Hallå där!
Har ni tänkt på hur fantastisk människan är på att anpassa sig till omgivande omständigheter? Jamen eller hur, visst är människan bra mångsidig?! Ok, kanske de flesta djur är relativt mångsidiga, men människans fördel är nog just att vi är så anpassningsbara. Det är som att vi vänjer oss vid det mesta. Adapterar. Vi kan t.e.x äta väldigt varierad kost, kossor kan ju t.e.x inte äta lika många olika föda som vi. Vi klarar kyla och värme ganska bra också, speciellt eftersom vi lärt oss använda verktyg och material som vi kan nyttja till vår fördel. Vi kan tacka våran intelligens för det, vår stora hjärna. Vi måste ligga 9 månader i våran mammas mage för att utveckla denna stora klump till hjärna och ändå är vi helt hjälplösa när vi kommer ut. Vi behöver hjälp med allt första åren.. Vi fortsätter utveckla vår hjärna ända tills vi är 25 år, helt sjukt egentligen när man tänker på det. :-)

Vi är med andra ord fantastiska på många sätt. Kom ihåg det om du har en dålig dag! Du är fantastisk! Du har möjligheter och förutsättningar som få andra djur har!!

Här är några citat jag kommer att tänka på, är följande:

"Intelligence is the ability to adapt to change." - Stephen Hawking 
Sant jöh, ju snabbare vi anpassar desto bättre, sen kan vi klura ut hur vi går vidare
"The Greatest Enemy of Knowledge is not Ignorance, it is the illusion of Knowledge." - Stephen Hawking 
Jo, vi är många som går omkring och tror oss veta sanningen om hur saker och ting fungerar. Få äro de utvalda som faktiskt begriper vad som är gott och ont, sant och falskt.
"“One, remember to look up at the stars and not down at your feet. Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it. Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.” -  Stephen Hawking 
Den tar vi också till oss. Tack Stephen för din klokhet.
 Nu tar vi helg! Bästa helgen önskar jag er!!

//Sharåå!
:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar