2015-10-17

Huvudingredienser som påverkar vårt liv

Att köpa det som man inte behöver, är det att stjäla från sig själv? Who knows.. I viss mån är det ju så att generellt så behöver man lägga tid på att tjäna pengar och att då använda dessa pengar till onödig shopping är ju i viss mån att stjäla tid från sig själv. Beroende på om tiden det tar att tjäna dinerosen känns meningsfull eller inte är upp till var och en.

"The cost of a thing is the amount of what I will call life which is required to be exchanged for it, immediately or in the long run." - Henry David Thoreau, Walden

Nåväl....

Häromdagen hörde jag Stefan säga att det finns tre saker som avgör hur vårt liv gestaltar sig. Det jag gillar med Stefan är att han förenklar allting till det essentiella. Stefan får en att reflektera. Det är så lång bort från en åsikskorridor man kan komma. Sen kan andra (som missar budskapet) hålla på haka upp sig på detaljer som att det finns fler än dessa tre saker, men jag är inte en av dem.

Vilka är då dessa huvudkategorier som influerar våra liv enligt Stefan?


  • Gener
  • Omgivning / miljö (Enviroment)
  • Val                      (Choice)

Så även om våra gener och omgivning råkar vara dåliga finns det fortfarande ett alternativ till en annan riktning: Alltså hur vi väljer att agera, hur vi tänker, vårt val och vår reaktion inför de saker vi ställs inför. Vi kan själv välja vilken av dessa som vi ska ta mest intryck av..

He Who Buys What He Does Not Need Steals From Himself. - Swedish Proverb -
Hittade bilden på FB, ursprung icke känt
\\Trevlig helg på er. Själv är jag förkyld idag.. buhuuu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar