2015-11-22

Varningssignal

Jupp, trodde du att du skulle få läsa något om vilka varningsignaler man kan känna igen inom sig själv här?

- Nix

No, no... Här kör mer ytligt reflekterande! :-) Idag utbildar vi oss inom varningssignaler. The things I do for you...

Igår när jag på motorvägen var på väg hem i en lånad bil så hördes plötsligt ett "plong". Ungefär som om man måste sätta på sig säkertsbälte i flygplan. >>Vad var det?<< tänkte jag. Vad var det för pling?!
Någon minut senare upptäckte jag att det lös någon gul irriterande varningslampa på instrumentpanelen. WTF?! Vad betyder det där tänkte jag? Någon sådan lampa har ja ju inte i Toyotan.. Shit ska den här bilen paja nu eller?
Först försökte jag tyda tecknet spontant. Vad är det för något, är det en gryta som står på en gasolplatta var min första tanke. Något som blivit varmt och som kokar? Är det kylvattnet? Naie, borde de väl inte vara för den vanliga motortempen verkade ju ok.. Men hallå liksom.. Ett utropstecken inuti en gryta på en eldstad liksom..? En hästsko som som har taggar längst fram? Börjar bilen få ont i sina fötter?

Hmm... ska jag stanna bilen eller köra vidare blev frågan. Jag bestämde mig för att köra av motorvägen och stanna vid ett köpcentra för att läsa manualen (som turligt nog fanns i handskfacket).

Kan du dina varningslampor? För dig är förmodligen detta en baggis, men så bra för dig då! ;-)

Här en mer översiktlig bild av instrumenteringen..
 Vet ni vad de var? Tydligen betyder detta att däcktrycket är lågt? Jo, det känns ju lite logiskt när man väl vet det!! Men inte hittade jag någon punkteringen inte! Jag bestämde mig för att köra vidare och det gick bra. Kom hem som jag skulle.. Jag testade sen att pumpa vinterhjulen på en OK-mack och däcktrycket var helt ok.. Skumt..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar