2016-01-17

Bo halva året i Sverige och halva i Thailand?

Hittade en artikel i Göteborgs-Posten som jag måste berätta om! Artikeln handlar om Anna-Karin Gustafsson som bor i Thailand ca 6 månader och sen åker hon hem och bor i sin kolonistuga när det är svensk sommar och vattnet i hennes stuga släpps på.

I Sverige jobbar hon som någon slags boendestödjare och lever sparsamt så detta klarar hon sig sen på resten av året. Hon åker tillbaka till Koh Chang när vattnet stängs av i sin stuga.

Det här skulle helt klart kunna vara ett alternativt! Kolonistugor brukar ha låg årsavgift och det går säkert att hitta billigt boende i Thailand också om man är lite "omsej och kring sej".

Jag blir riktigt sugen på att göra något liknande när jag läser artikeln. Tänk dig att ha billiga fasta utgifter i Sverige, kunna jobba under sommaren och sen dra till varmare breddgrader under vintern. I Thailand skulle man också kunna försöka hitta på något som genererar lite intäkter.

Visst, pensionen blir kanske ingen höjdare om man lever så här säger någon. Och.. . som man bäddar får man ligga brukar det heta, men nog är det i mina ögon ett mycket mer spännande liv! Och vem vet om det ens finns någon pension att få när man blivit så gammal.

Förövrigt ser vi här också fördelarna med att inte ha så mycket prylar. Jag blir genast nyfiken på att fråga Anna-Karin en massa för hon har säkert många nyttiga tips att ge.

Nedan några utdrag från artikeln som ni förövrigt hittar i sin helhet här.

Här några "snodda" utdrag utifall artikeln försvinner om ett tag.

”När vattnet stängs av i kolonistugan sätter sig Anna-Karin Gustafsson på planet till Thailand. Där stannar hon tills syrenerna blommar på nytt i Askim.”
Göteborgs-Posten, små utdrag från artikel: http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2958150-anna-karin-gustafsson-bor-i-thailand-och-i-askim

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar