2016-03-19

Den som är olämplig att tjäna sina medmänniskor, söker att styra dem (ofta via lögner) för att själva tjäna på det..

En mening kan säga så mycket, jag är definitivt en samlare av tänkvärda citat. Jag gillar verkligen att hitta klokheter uttrycka i korta enkla meningar. Jag blir så motiverad av citat som talar till mitt hjärta. Det här ett sådant. Kanske betyder detta citat ingenting för er, men för mig handlar det om samhället som vi står framför idag.
Jag är så glad att det idag är fler och fler som ser på världen med liknande ögon som jag själv. För kanske bara några år sedan hittade jag ingen, jag menar verkligen INGEN i Sverige som hade liknande tankar som jag själv, men nu tycks det öka lavinartat. Människor börjar upptäcka, ny tankar får ta plats. Jag ser tankarna spridas, förändringen är på väg. Det finns nästan ingenting som är så starkt som en god idé.
Antingen förstår du detta citat på djupet eller så gör du inte, kanske du inte redo eller så ligger du längre fram. Vi fortsätter söka oss efter det som är rätt och vad som är fel. Vi söker efter hur vi ska leva våra liv på bättre och bättre sätt. Är du med mig på denna resa?

Hittade bilden via facebook, men googlade sedan och hittade den här: http://reformedlibertarian.com/blog/politicians-vocation-the-public-sector/

“He who is unfit to serve his fellow citizen, seeks to rule them.” – Ludwig von Mises
"Han som är olämplig att tjäna sin landsman, söker att styra dem." - Ludwig von Mises

-----------------------  ------------------

"Giving up the belief in authority." - Larken Rose
“None of us have the right to rule, none of us have an exemption from morality.” – Larken Rose

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar