2016-03-20

Earth Hour 2016 i Västerås..


Igår kväll var det väl Earth Hour? Jag missade det helt, jag satt i en bil vid åttatiden (Framnäs). Det är tack och lov frivilligt med Earth Hour än så länge och inget som Staten har lagstiftat om (och därmed tvingar oss). När jag nu tittar på bilderna (i efterhand) inser jag att bilderna togs under den tid som Earth hour började. Döm av bilderna om du märker någon skillnad på släckta lampor..
Själv brukar jag aldrig märka av någon skillnad vid Earth Hour. Jag har inget emot det alls, känns bara som lite hyckleri på något vis?.
Aber.. Varför inte passa på och koppla bort elen och mysa och umgås?
Fast det brukar inte märkas något vidare.. grannarnas lysen lyser som vanligt osv. Men det finns säkert vissa ställen där man tar det mer på allvar. Perfekt tillfälle att mysa med stearinljus, stänga av all lättsam underhållning, och sen tacka för att värmen (still) kommer från elementet eller värmepumpen.

Det börjar bli lite varmare utomhus. Åh, jag ser fram emot att det blir varmare så man kan sitta i bilen längre stunder utan att behöva bli kall (och behöva ha motorn igång). Det finns något speciellt med att sitta i bilen och reflektera, skriva och tänka. Har alltid gillat det. Allt från att läsa något bra till att lyssna på något bra eller kanske själv skriva något bra.Ser fram emot sommaren och fler enkla promenader i samband med bilutflykter.


Före klockan 20:00 bild in mot Västerås. Bilden tagen på Jollekappseglarnas bilparkering, blickande ut mot Mälaren
Här är klockan någon minut efter 20:00 och det verkar nästan som det har tänts fler lysen istället. 

När jag tänker efter var det nog lite mörkare på vägen hem, tror faktiskt lyktorna vid vägarna var nersläckta. Men jag trodde de hade pajat bara. Det var förövrigt mörkt även innan 20.00...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar