2016-04-01

Fredag och tips om Sven Yrvind

Så var det äntligen fredag och helg igen! Jag tänkte försöka vara lite produktiv och få lite skrivet och läsande gjort i helgen. Givetvis lite träning och även lite sköna promenader står på schemat också! Älskar friheten med helgen!

Idag tänkte jag rekommendera ett tv-program som går att se på TV3 play, nämligen Aschberg Direkt. Det var nämligen så att jag fick höra att Sven Yrvind skulle vara med i detta program. Då måste jag givetvis titta eftersom jag gillar Sven. Sven hette något annat innan han tog efternamnet Yrvind. Hans första böcker har hans första namn om ni vill hitta dem på biblioteket så heter han Sven Lundin. Han skrev t.ex. Brisböckerna under detta namn.

Till min glädje hittade jag nu en bok som Sven skrivit som jag inte läst. Utgiven 2012. Jag behåller namnet för mig själv ett tag annars blir den säkert bokad.. :)

Sven Yrvind älskar att läsa böcker och han ser sig som udda. Det märks att han är mycket beläst när man hör och läser hans verk. Han är lite av en filosof faktiskt. Han gillar små saker, helt enkelt för att de är behändigare, hållbarare och billigare. Enklare är bättre helt enkelt. Han gillar det inre livet och allt det där. Han ser havet som en fristad där han kan komma ifrån den förvirrade mänskligheten. Jag har nog läst nästan  alla böcker som han skrivit. De är läsvärda allihopa! Speciellt om du gillar att tänka lite annorlunda jämte strömmen. Får alltid nya uppslag att tänka, mycket givande. För mig är han alltid intressant läsa, se eller höra!
Han ogillar: Byråkrater och fritidsbåtsdirektivet, alltså CE-märkningen.

Avsnitt 3 Säsong 1
Sven Yrvind medverkar ca 28:15
http://www.tv3play.se/program/aschberg-direkt/719097?autostart=true

Förövrigt blev jag lite "starstruck" för ett par år sedan då jag råkade se Sven Yrvind himself "live", han kom då löpandes på en träningsrunda (utanför en camping) i Västervik där det sägs att han sitt båtvarv. Han sprang i shorts och en t-shirt i matchande blå färg. Som skärp hade han ett vitt rep. :)


Jag tittar nästan aldrig på TV (eftersom jag inte har någon). Men det händer att jag ser något avsnitt av Renes brygga (har ibland lite djupare samtal vilket jag gillar), Solsidan eller Ninja Warrior via nätet eller som nu med Aschberg Direkt. Skönt med lite lättsam underhållning emellanåt, jaaaadå det händer.. :-)

Trevlig helg på er nu! :-) Thoohooo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar