2016-05-08

Skapa bitar av tid

Skapa utrymmen av tid. 
Tid för strukturerat arbete, tid för reflektion, tid för att tänka. Ständigt fråga oss själva om det finns något bättre sätt att göra det på?
Detta är inte bara den svåraste utmaningen en människa som vågat sätta upp ett högtflygande mål möter, för förmågan att koncentrera oss målmedvetet är förmodligen den mest sällsynta möjlighet vi har eftersom det är lätt att vi tillåter oss att dras med den allmänna hetsen (överflöd av stimulans). Så lätt att försvinna in i distraktioner där själen inte behöver begrunda sina livsval.
De flesta av våra viktiga uppgifter tar stora delar av vår tid. Vi måste planera och organisera våra dagar på ett sådant sätt att vi fördela dessa bitar av tid så att vi kan göra de jobb som vår framgång är beroende av. Vi måste skapa tid för utrymme att begrunda och sen arbeta gentemot vårt syfte, vår mening.

En explosion av energi
Det underbara med prioriteringar och att koncentrera sig målmedvetet är att den stund som du gör dessa två saker, kommer du att börja känna en enorm känsla av kontroll och välbefinnande. Du rör dig mot ditt mål.
När du arbetar successivt mot fullbordandet av dina viktigaste uppgifter, kommer du att känna ett flöde av energi och entusiasm. Mer känt som "flow". När du är klar något som är relevant och betydelsefull  för dig , så får du en explosion av energi. Din självkänsla förbättras. Din känsla av att din driftkraft i dig själv och vad du åstadkommit, får dig att må bra. Du har en underbar känsla av att göra mätbara framsteg till ökad framgång, vad nu än framgång betyder för dig. Du tycker att du gör en skillnad, att du gör något bra.


//Grundinspiration från Brian Tracy om nyckeln att reducera stress //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar