2016-05-07

Sveriges äldsta bloggare

Såg en dokumentärfilm som handlar om Sveriges äldsta bloggare (103 år). Det var en trevlig film om att livet blir lite vad man gör det till och inte är slut bara för att man blir gammal. "Man är inte äldre än man gör sig." gör sig påmind. Härligt att se hennes goda hälsa också. Jag ska också vara så pigg när jag blir 100 !.. :-).

Från dokumentärfilmen, Livet börjar vid hundra, med Dagny Carlsson

Gör man dumheter får man betala ett högt pris för dem.” – Dagny Carlsson, 103 år
Tyvärr gifte jag mig med en alkoholist och det var inte så bra. Jag var ju en idiot som gifte mig med honom för jag visste att han drack lite för mycket. Men han lovade att i och med om jag bara gifte mig med honom så skulle han bli en bättre människa.
Mitt första äktenskap ingicks här (Dagny går i en kyrka). Jag var väldigt nervös och sen kanske jag hade mina tvivel också, men jag trodde att jag skulle kunna omvända honom. Det kan ingen människa göra. Jag hade det outhärdligt. Han var sjukligt svartsjuk. Han var svartsjuk på mina kamrater, på mina intressen, på allt.
Man visste aldrig från den ena dagen till den andra hur det skulle vara. Det var nervöst. Och han ville inte skiljas. Han ville inte släppa mig. Men att i vissa lägen måste man rädda sig själv. Jag kom överens med mina vänner när jag visste att han var borta, dom hjälpte mig. Jag tog takkronan. Det var vad jag tog från mitt hem. När han kom hem så var takkronan och jag borta. Jag rymde från min man. Man kände sig som en tjuv. Men det var det bästa jag har gjort.” Dagny Carlsson, 103 år

Här är hennes blogg
Ett urklipp från hennes blogg, "Bojan".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar