2016-06-30

Utflykt till turistfällan Fåfängan

Det kom till min kännedom att Kjell Bergqvist brukar gilla och sitta och ta en öl här. Vilket ställe? Jo Fåfängan såklart. Självklart behövdes detta ställe besökas i och med detta! Bara namnet lockar ju.Tankarna for direkt till några Nietzsche citat om fåfänga..

"Our vanity is hardest to wound precisely when our pride has just been wounded." - Friedrich Nietzsche
"Vanity is the fear of appearing original." - Friedrich Nietzsche
Vem vill missa och se en av Kjelles favoritplatser (även om jag nu inte är någon fanboy till honom (förutom att han är en bra skådis), but why not?)

Vad har då detta med leva fri att göra? You tell me, det är en känsla av enkelhet att som i det här fallet passa på och ta en cykeltur ut till Fåfängan, gå upp för trapporna och njuta av den fantastiska utsikten. Jag googlade lite på stället innan jag men hittade inte så mycket bra beskrivning så tänkte att jag kunde ta några bilder och lägga upp.
Det behöver inte vara dyrt och flashigt för att vara underbart, snarare gäller det motsatta. Varför bränna pengar som man slitit ihop på smörja? Nix, not my style, jag föredrar det enkla okomplicerade.
Jag slog mig ner en stund i min ensamhet och njöt av utsikten samtidigt som jag lyssnade på en bra podcast. Fick bland annat se Viking Line båten Amorella angöra kaj.

Fåfängan Restauran & Café skylt
Fåfängan Restauran & Café. Ett tecken på att jag hittat rätt.
Har här kommit upp en bit på berget och kan bland annat se Djurgården och Beckholmen närmast. Vackert! Karusellerna gick på högvarv på Gröna lund.
Har här kommit upp en bit på berget och kan bland annat se Djurgården och Beckholmen närmast. Vackert! Karusellerna gick på högvarv på Gröna lund.

Längst upp fick en restaurang och fik. Inget överdödligt utan verkade hålla en skön nivå. Det fanns träbänkar att sitta på och njuta av utsikten. Tog ingen bild på det, då folk undrar lite väl mycket varför man tar kort på dem, hahah.
Längst upp finns en restaurang och fik. Inget överdödligt utan verkade hålla en skön nivå. Det fanns träbänkar att sitta på och njuta av utsikten. Tog ingen bild på det, då folk undrar lite väl mycket varför man tar kort på dem, hahah. Tror man är värsta fanboyen typ, hahah.
En tvantenn satt i en stolpe. (fast kabeln så avklippt ut) Notera detta.. Även en helikopter dök upp med sitt klapper.

Går det att komma upp med bil? Japp. Här kör man tydligen upp. (andra sidan typ)
Parkeringen var dock bara för handikappade. Dom som har handikappsintyg verkar i alla fall stå gratis här, såg inga parkeringsskyltar eller automater.

Inte helt fel utsikt!! Fåfängan outlook!
Solen värmer och gör solreflexer hos mobilkameran. (Nokia N8)

Som sagt, här satt jag och njöt av friheten. Lyssnade på en av mina favoriter (podcast om filosofi)
Efter någon timme dök denna större båt upp. Den lilla "skalbaggen" fick skynda sig förbi. :)

Frihet och enkelhet kombinerat = Gr8.

Okay.. my comments? Jag förstår varför Kjelle gillar stället!
"High five" som Borat skulle sagt.

“There are no beautiful surfaces without a terrible depth.” – Friedrich Nietzsche

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar