2016-07-23

Följa Vloggar från Jon och Janni

Njuter av ledigheten, det är så skönt att få tid att bara ta dagen som den kommer. Imorse sov jag ut till klockan 8 och åkte sen och träna ett grupppass i city (skivstång). Åkte sen ner till stranden (Frampan)  och har där återigen tränat på simning (crawl). Det är bara och mala på om man ska bli bättre. Mer och mer folk för var dag som går på stranden. Tempen idag var riktigt skönt. Nu är det inte alls kallt längre, snarare skönt.

Nu är man hemma igen, dags för lite käk, sitter och tittar på Youtube. Jag har fastnat, nästan blivit beroende på att kolla på Jon Olsson Vloggar. Man får hänga på Jon och hans sköna Janni Delér om dagarna. De tar vara på dagarna och producerar innehåll som jag tror många som är som är som jag gillar. Jösses vilka dagar på ön  Formentera, Ibizas grannö vars lugna tempo och fina stränder gett den smeknamnet ”Spaniens Karibien".. De gör sånt som jag gillar. Sol & bad, vattensprot och trevligt sällskap. Håller sig ifrån onyktra människor och gör det som dom känner för. Lever livet.
De verkar så trevliga allihopa. Positiv livssyn. Sådana som jag skulle vilja hänga med (ja kanske inte lika flaschigt (läs dyr livsstil) dådå, men ändå). Fantastiskt foto är det också, Jon går "all in" som han säger. Drönarfilmat mm. Vi får även träffa Rickard som i ett annat avsnitt berättat att han gillar att sälja mer än köpa. Känner igen att det är en väldigt skön känsla att sälja något man vill bli av med. .
Det enda jag saknar är väl lite djupare visdom, lite mer filosofi, men man kan inte få allt. Hoppas de gör ett avsnitt med bara Rickard, typ filosofiska tankar, tror det vore intressant.

Känner att det är dags att steppa upp min "gameplan" lite, hahah. :-)

Anekdot:
1996 gick jag en Data/video kommunikations utbildning (1år) och läraren sa då något som jag hade svårt att tro. Där fick vi göra några videoproduktioner och jag minns att en av lärarna sa något i stil med.

- Att om några år kommer det finnas tusentals  personliga tv-kanaler och vanliga tv-kanalerna kommer få svår konkurrens.

Jag minns att jag var skeptisk till detta uttalande då hårddiskutrymme på den tiden var svindyrt och videofilm tar som bekant massor med plats. Sen kom Youtube (det var gratis, byggt på win-win konceptet) och vips så förändrades spelplanen. Respekt för den läraren alltså.

Kolla in det här avnittet t.e.x.


4:00 “It’s hard to pick headphones, there´s to much too choose from and there so many diffrent kinds and always canceling, big, small, medium. I hate deciding it’s so hard.” – Jon Olsson, https://www.youtube.com/watch?v=C0dmiXeYnEw
2:45 “Whenever I borrow a car I drive it like as careful as I can. Because when you borrow a car you should be highly respectful.” – Jon Olsson, https://www.youtube.com/watch?v=H7V8dBklDsc
Precis, håller med!

Om att göra själv ibland:
2:25 “But it’s kind of fun to do it yourself as well. Instead of just calling.. ”Hello I´m useless, I need help.” 
//Jon continues //
2:35 “See without trying things you don’t know how to do, you will never learn how to do it. That´s my attitude in life. The more you try the more you learn. The more you fail too, hahah.” Jon Olsson, https://www.youtube.com/watch?v=RLBdS-bqNkY
------------  ----------
Question & Answers
8:50
“What does money mean to you?”
Jon svarar
“- I guess money means freedom and I guess that is maybe the main reason that motivates me to work as hard as possible, because I think freedom is the most valuable thing in life so that’s what makes me get up early in the morning and just try to do everything I can to be the best that I can be.”
– Jon Olsson, https://www.youtube.com/watch?v=ZVQsrdYI0kU

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar