2016-09-10

Hitta rätt vad gäller partner där ute..

Hur svårt är det inte att hitta rätt vad gäller partner där ute? I alla fall om man har lite krav, right? Kanske gör vi det svårare än det behöver vara? Min sista kärleks relation var dålig, riktigt dålig, den satte spår. Jag gav mig in i en relation där jag så här i efterhand tror mig sökt något som liknade min mamma.
Ni vet det va, att vi ofta söker det vi blir uppväxta med. För oss killar söker vi ofta något som liknar vår mamma och tjejer söker ofta något som liknar deras pappa. Åtminstone om vi fått växa upp med dem och har goda relationer. Växer vi upp utan bra föräldrar blir vi ofta än mer vilsna i våra val. Uppväxten påverkar oss något enormt, helt klart.

I alla fall hon var små elak (klankade på min dåliga engelska, förståelse, grekengelska, hahah) och använde sin fysiska attraktion som maktmedel (hon var väldigt attraktiv och söt). Det var egentligen bara den fysiska attraktionen som band oss samman. Vi gillade båda att hänga på stranden, göra utflykter osv, men i övrigt var vi ganska olika, speciellt i våra värderingar. Hon klankade gärna ner om hon fick möjlighet, lite av en fashionista och lägg därtill manipulerande. Man kan säga att det var mycket spel i vår relation. Avsaknad av lojalitet (även om ingen av oss var otrogen).

När vi åkte utomlands på semester kunde hon t.e.x bli sur om jag råkade se åt en annan tjej, hon var svartsjuk så in i bomben! Aldrig någon bra grund. Undra varför jag var så "trevlig" mot hennes väninna när jag bara försökte vara normal och prata lite med henne så hon inte skulle känna sig utanför. Påstod att hon fått konstiga sms från andra tjejer etc.. (antagligen lögn, även om hon visade något konstigt sms någon gång, förmodligen fejkat från någon av hennes vänner, syskon etc) Ständiga tester.

Hon kunde använda sin skönhet för att minsann visa att hon kunde åka med på gratis båtutflykter, få gratis dyklektioner osv.. Typ charma någon guide för att göra mig svartsjuk och visa hur populär hon var. Hon kunde följa med "dykinstruktören" tillsammans med sin väninna på något party utan att man fick följa med, ja sånt. Och tro att jag tyckte det var ok.. "Jag följer bara med min väninna juh, så hon får lite kul". Jag var inte sen med att göra motdrag då osv, så eskalerade svartsjukan osv.. Ja, ni hajar. "What comes around goes around." Det höll inte så länge... Känslolivet gick som i berg och dalbana.. Bad, bad relationship..

Relationen innan var bättre, den tjejen var snäll och vi trivdes ganska bra ihop, men det saknades kvalitet i grunden och vi gick olika vägar då hon ville umgås mer i en tid då det var mycket studier för egen del.  Hon hade dessutom barn med en annan karl (sedan tidigare) vilket hamnade på minuskontot även om jag tyckte väldigt bra om denna lilla tjej. Även denna tjej var svartsjuk och fick för sig att jag hade någon annan. (Jag har förövrigt aldrig varit otrogen by the way, stavas integritet och ärlighet).

Hon kunde få för sig massa saker när vi var ifrån varandra, spelade ingen roll vad man sa.
Kärleksrelationer har aldrig varit okomplicerat för mig. Ett svårt ämne, få tjejer har på riktigt fångat mitt intresse och ju längre jag kommit i mitt sökande desto mer klar har jag blivit över vad jag söker. Speciellt på senare år. Någon som har liknande värderingar som en själv och som kan komplettera i övrigt. Allt blir så mycket enklare då. Framför allt vill jag gilla personens sällskap, och på sistone vill jag ha en bra mamma till mina framtida barn.

Så vad händer. Jag hittar en tjej som gillar, som verkar rätt lik mig, som jag trivs och känner mig bekväm med och som jag vill vara med. Troligen en riktig toppentjej! Alltså en tjej som jag är intresserad att ha en relation med.. 

Mina reflektioner om henne är
Ambitiös, vill något
Intelligent, kvicktänkt
Gillar hundar (gott tecken, jag brukar alltid gilla människor som gillar hundar av någon anledning)
Producerar egen musik (hobby)
Bloggar
Lönearbetar
Verkar gilla att vara ute på landet
Ganska attraktiv, speciellt efter att jag visat intresse har hon ”snyggat” till sig, gått ner i vikt osv, nya kläder etc.
Verkar gilla att träna
Tendenser till att vara jordnära
Naturvän
Visar tendenser till visst djup och reflektion
Socialt kompetent
Troligen lojal (oklart, men skulle tro det)
Troligen fertil
Tycker inte om så mycket att käka ute varje kväll på semestern utan tycker det är mysigt att göra mat där man bor
Har inga barn (men kan troligen tänkas skaffa)
Högutbildad (vetenskaplig bakgrund)
Inte rädd för att få skit under naglarna, hjälper t.ex. till att måla om familjens båt etc. Kan tänka sig sätta på ett "blåställ" osv. Fixar med sitt boende etc.
Kan tänka sig att campa
Verkar ha bra kontakt med sin familj, jag får känslan av på god kontakt med fadern.
Verkar gilla att resa och upptäcka, verkar nyfiken på livet
Gillar sol, bad och vatten, gillar kanske inte sol lika mycket som jag men ändå.
Ställer bra frågor, ifrågasätter, kommunikativ
Signalerar kvalitet
Öppen och avkännande
Går att resonera med, förnuftig, tar till sig bättre argument och bevis
Ödmjuk likväl som driven
Verkar vara en god lyssnare
Känner av situationer och behöver inte ”hålla låda” hela tiden. ”Bekväm tystnad”.
Troligen höga krav på sin partner (ni vet drömbilden, ”white knight” och allt det där, we´ve all been there, right?)
Använder sin kvinnliga list för att få lite som hon vill ibland
Säger sig veta vad hon vill (även om det är oklart för mig)
Tror hon skulle bli en bra mamma till mina barn.
Slänger sig med meningar som "Om det finns plats så finns det plats.".  :-)

Om jag ser några nackdelar?
Hon är skuldsatt upp över öronen (bostad) (omdöme?)
Kanske inte så vis ännu, (yngre än mig), tenderar t.ex. till att göra dålig val i och med att inte ge en annan en chans. (förutfattade meningar i kombination med arrogans?)
Vill bo större och troligen lite statusorienterad. (high maintenance?)


Nåväl, jag deklarerade mitt intresse för henne, men blev avvisad. It´s tough getting old..  Det tar självklart emot att förlora en så pass bra tjej till någon annan, kvalitetstjejer växer ju inte på ett träd, men what to do.  Om folk inte har insikt nog att förstå när något bra knackar på dörren såå... 

Min syn är ungefär som Molyneux citat:
“So this is the thing: when people reject you, okay what´s wrong with them and it doesn’t really matter but it liberates you from making sure that you concentrate and take your resources into people smart enough to appreciate who you are and what you are doing.” – Stefan Molyneux

Nåväl det är väl så kärleken är, full av hopp och besvikelser.. tills man hittar rätt.. 
 The search continues..

Vi får aldrig ge upp, trots all gör relationer livet värt att leva. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar