2016-10-02

Äntligen klar med elen

Elutbildningen avklarad. Jag är så glad! Jag har nästan inte insett det, men något sätt ska det firas att det är avklarat. Det har varit en jobbig tid att behöva plugga en massa utanför löne-arbetstid, men nu är det klart. Nu är det bara och vänta på kursintyget, vilket skulle ta någon månad och sen hoppas att Elsäkerhetsverket godkänner ansökan. Jag har sökt två gånger tidigare, men då fått avslag för att min utbildning har de inte funnit tillräcklig.

Två av 13 stycken prov avklarade. Puh.

Jag tycker överlag det var en bra kurs och något som behövs för att lyfta nivån på elektriker. Det är faktiskt mycket att tänka (ett komplext område, speciellt vad gäller störningar, vagabonderande strömmar osv) på och det finns många som slarvar i branschen (quickfixes när omgivningen stressar på, eller okunskap). Det finns många regler som inte fullt efterlevs osv. (kanske för att det finns för många regler att hålla reda på, men ändå). För att inte tala om alla hemmapulare som inte har kompetens överhuvudtaget, och som håller på och köper billigaste skiten de kan hitta, produkter som inte håller vad de lovar osv, tex jordfelsbrytare, dåliga vp-rör osv.

Nyfiken på vad utbildningen kosta? Utbildningen kostar 54 papp plus moms. Sen tillkommer såklart kostnader för förlorad arbetsinkomst, transport/hotell mm. (vi har träffats vid 6 tillfällen, var 5 vecka, 3 dagar vid varje tillfälle och sen kräver kursen ca 15-20 timmars plugg/per vecka ( började 1 september och kursen var klar i mars 2016).


Elektriker - Någon som gör precisionsarbeten baserat på opålitliga uppgifter och data lämnat av personer med snedvriden verklighetsuppfattning. - Bra definition.
Elektriker - Någon som gör precisionsarbeten baserat på opålitliga uppgifter och data lämnat av personer med snedvriden verklighetsuppfattning. - Bra definition.
Arga snickaren om yrkesgruppen.. :-)”Elektriker är den yrkeskår som är bäst. De är väldigt seriösa och tar sitt yrke på allvar. De har lång utbildning och jag tycker de har lite mer i huvudet än andra yrkesgrupper.” – Anders Öfvergård
”Elektriker är den yrkeskår som är bäst. De är väldigt seriösa och tar sitt yrke på allvar. De har lång utbildning och jag tycker de har lite mer i huvudet än andra yrkesgrupper.” – Anders Öfvergård

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar