2016-10-11

Dokumentär: Den svenska teorin om kärlek..

Har ni sett ”The Swedish Theory of Love”? Producerad av Erik Gandini. Det är en dokumentär om hur konstigt Sverige blivit. Om att svenskarna är världens mest ensamma folk.

Bilderna från :http://www.imdb.com/title/tt4716560/mediaviewer/rm573314304
Vi får följa med några myndighetspersoner som går hem till en person som hängt sig och varit död i två år i sin lägenhet.

 Filmen visar på vad idén ”oberoende” kan göra med oss.. Den visar på kvinnor & män som inte anser sig behöva varandra i tillräckligt hög grad.. Den visar på att staten är den som blivit surrogat för relationer. Jag tyckte filmen var rätt beklämmande att se till en i början (visar verkligen det irrationella och kortsiktiga tänkandet), men sen blev den bättre, mådde nästan fysiskt dåligt av att se den i början. Ensamma människor och narcissistiska själviska individer.. Början handlar bland annat om kvinnor som producerar barn utan fäder etc..
Män som onanerar fram sperma för att på sätt sprida sina gener maximalt (och tjäna en slant på köpet)..
Samtidigt är jag en del av detta samhälle där Staten blivit utsedd att sköta det mesta (av majoriteten), ett ofritt samhälle, men kanske i något viss hänseende ”oberoende” samhälle (åtminstone så länge det finns människor att ta egendom från)..
Det verkar kort och gott inte vara så många som tänker längre.. alltså på lång sikt.. I någon mån visar filmen på vad den s.k. "välfärden" medverkat till..

Även om jag blev beklämd av att se dokumentären tycker jag den är sevärd.

I eftertexten sägs dokumentären vara inspirerad av boken ”Is the Swede Human?”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar