2016-12-06

Lugnet och värmen som trä ger till en inredning..

Ett litet inlägg om inredning. Detta är ju ett ämne som ligger många varmt om hjärtat. Hmm.. kanske mest för det kvinnliga könet, men även vi män kan tycka en fin inredning i bilen symboliserar status mm. Dessutom är det ju trevligt med ett mysigt hem, bara det inte blir för övdrivet. En del tycks ju aldrig bli nöjda.. och dyrt kan det bli.

Jag var intresserad av inredning när jag var yngre. Speciellt när jag höll på som mest med att vilja tävla i bilstereo (och bygga inredning mm).Vad jag märkte var att inredning är svårt, och att man sällan blir nöjd. Riktigt svårt till och med. Ofta får man börja om från scratch för att bygga något riktigt fint. Ett ständigt pussel kan man säga. Vad jag dock kommit fram till är ganska hållbart genom åren är ljusare trä. Det verkar nästan tidlöst om det är rätt ådring och lyster. Om ett hem är smakfullt matchad med trä kan det definitivt göra sitt.
Cederträ i rätt nyans är till exempel fint. Panel, långa "plankor" som ger ett naturligt intryck ger ett lugn för min själ.

För att visa hur mycket trä kan göra för en inredning tänkte jag visa er den här smakfullt inredda skåpbilen.

Kolla vad filmmakaren Zach Both gjort med en "van", vid fönstrena har han svarta tavlor för enkel antecknings och storyboarding.
Vitt tillsammans med rätt sorts trä är något jag gillar. Vad tycker du?

Träet gör så mycket för att lyfta inredningen.. Bilden är från Pinterest som i sin tur hänvisar till denna sida
--------------  -------------
Det går att lägga väldigt mycket tid på design och inredning. Något jag inte gör längre då jag funnit mer intressantare saker att lägga tiden på.. Jag kan dock inte låta bli att bli lite fascinerad när jag ser något fint. :-)

Nedan.. Tjusig grund, men för mycket prylar, för mörkt golv och inte skåp att gömma alla prylar i.. Det som kunde blivit något riktigt fint gick inte hela vägen..

Gillar taket, gillar trappan, gillar inramning av fönster och dörrar.
Gillar inte det mörka golvet, avsaknad av matchande skåp vid kök samt vilket gör hemmet överplottrigt av prylar.
De sista bilderna från: http://humble-homes.com/a-not-so-tiny-tiny-house-by-tiny-portable-cedar-cabins/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar