2017-01-19

Seasteading

Åhh, jag tycker sånt här är så spännande.. När jag pluggade för x antal år sedan så var det en kille som tipsade om att det skulle byggas ett skepp som skulle hålla sig ute på territorialfritt vatten. Det skulle gå att köpa sig en lägenhet där för många miljoner, och var väl tänkt som ett riktigt fritt ställe. Utan en stat som ska styra allting.. Ett ställe utan politiker och en majoritet som röstar för att utnyttja andra.

Ett helt nytt litet samhälle skulle kunna skapas som bygger på frivillighet mm. Ett bättre samhälle helt enkelt. Ett samhälle som inte subventionerar dumhet..

Ja, det finns några som vill bygga något bättre än de vi lever i just nu..

Nåväl, sen hörde jag inget mer direkt om det .. Sådana här "vilda" tankar kommer lite då och då av människor som söker andra alternativ. Lika spännande varje gång!

Ta bara ett ord som "aquapreneur".. Love it!

Idag fick jag höra talas om Seasteading!!. Ett projekt med en flytande stad där man vill bygga ett anarkiställe enligt vissa premisser. (Nej anarki betyder inte kaos, utan "utan ledare") Och där det ska gå att ta sin lilla del (flyttande betong) och flytta om man inte gillar vad som sker.. och således bilda ett nytt samhälle... kanske tycker att det samhälle man lever i blivit för korkat. Perfekt, gillar mobiliteten!
Och om det nu skulle vara omöjligt att leva utan någon som styr så skulle man i alla fall kunna välja ett ställe där värderingarna överensstämmer med ens egna!

Sånt här tilltalar mig.

Återigen är det bara miljonnärerna som kommer ha råd med en plats, men detta kan vara en början till något.. Något som kanske kan växa för oss andra som tilltalas av idéerna! Jepp! Allting måste börja någonstans. :-)

"Good ideas dont require force.."


Artisanopolis - Floating City Project Animation


Läs mer här: https://www.seasteading.org

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar