2017-02-06

Boktips: Mitt år som nomad – vägen till ett friare liv!

Boktips för er som gillar alternativa sätt att leva livet! Det här är en lättläst bok full med vackra bilder. Vi får följa med Emil på diverse äventyr, han kommenterar även lite andra alternativa livsstilar. Jag tycker den är läsvärd (har ej läst färdigt när jag skrivet detta)!

Lite kul är det att Emil även har med Emily och Cory, något som jag skrivit tidigare om här.

"Mitt år som nomad – vägen till ett friare liv!” av Emil Sergel
Mitt år som nomad – vägen till ett friare liv!” av Emil Sergel

Som vanligt har jag tagit några korta fraser ur boken så du får en uppfattning.

Från boken
”Mitt år som nomad – vägen till ett friare liv!” av Emil Sergel
//s39 //
”Emily och Corey driver instagramkontot @whereismyofficenow. Emily arbetar som webbdesigner och kan jobba så länge det finns en internetuppkoppling. De har nu levt tillsammans med hunden Penny Rose i surfbussen Boscha under två års tid och har hittills rest genom 42 delstater i USA.”
//s40 Emil pratar med dem via Skype//
”Varför tror ni att de flesta har riktiga jobb och fast boende?
- För att människor ska våga välja en alternativ livsstil och följa sina drömmar så tror vi att det krävs tre saker:
1. De behöver bli medvetna om vad de vill. Folk vet i allmänhet inte vilka deras passioner är.
2. Det behöver finnas en ungefärlig plan och en riktning. En vision hjälper självförtroendet att växa och då kan man börja ta konkreta steg.
3. Support är en bra grej. Sedan spelar det inte så stor roll om det är en familj, vänner eller onlinebaserat. Folk behöver känna att de är en del av något större.
Om man funderar på att börja leva som nomad, vilka tips vill du ge?
-Börja ta små steg mot din vision. Var medveten om att det går upp och ner och att det är en del av resan. För vissa kanske det är lätt att hitta ett arbete som nomad, för vissa är det en lång krävande proces som fordrar kreativitet. Kom också ihåg att om du bor i en buss så har du låga kostnader och behöver då inte heller tjäna så mycket pengar.”

//s51, Om Peter Olsson som valt att bygga ett Tiny House i staden Nelson i Kanada //

- Jag kom till Kanada första gången för två år sen och blev förälskad. Under resan såg jag även ett tiny house för första gången. Min tid här gav mig även tid att reflektera över vad jag tycker är viktigt i livet och en viktig del var att jag inte ville vara bunden till en lägenhet i Sverige.
Peter åkte hem till Sverige för att sälja lägenheten och flyttade tillfälligt in hos en kompis. Han började göra sig av med en mängd prylar och behöll de som han hade användning för.
- Jag planerade först att bygga huset i Sverige men när jag börjat gräva runt i regelverk och lagstiftningar och kolla på priser så kände jag mig lite uppgiven. Det kändes alldeles för krångligt och dyrt.
Det slutade med att huset byggdes i USA och sedan körde han det helt enkelt över gränsen till Kanada. Att få bygga en egen stuga var en barndomsdröm.”

//s78 //
”The only real security is not insurance or money or a job, not a house and furniture paid for, or a retirement fund, and never is it another person. It is the skill and humor and courage within, the ability to build your own fires and find your own peace.” – Audrey Sutherland

//s87 //
“Richard Branson har infört fri arbetstid i hela Virginkoncernen efter att ha blivit inspirerad av Netflix som var tidigt ute med flexibel arbetstid. Enligt studier ökar både moralen, kreativiteten och produktiviteten på arbetsplatsen genom fri arbetstid. Jag tycker personligen att det är en lysande idé. Jag mäter alltid arbete i produktivitet, aldrig i tid. Eller som Richard Branson uttrycker det: ”We should focus on what people get done, not on how many hours or days worked. Just as we don’t have a nine-to-five policy, we don’t need a vacation policy.””

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar