2017-04-14

Mattips! Kidneybönsoppa

Resan till enkelhet börjar med enkel god mat. Japp dags för ett efterlängtat mattips igen! :-)

The story: Kidneybönor hade inhandlats vid något tillfälle och behövde konsumeras för att inte bli gamla så letade lite i skafferiet och kom upp med följande kulinariska rätt.

Det bjuds på på kidneybönsoppa, en enkel sådan. Riktigt gott faktisk.

Några av ingredienserna. Kidneybönor, kokosmjölk, oxköttbuljong
Skölj av bönorna under en sil och sen stek bönorna lite lätt.

Under tiden: Koka sen upp buljontärning i ca en halvliter vatten. 
Tillsätt de stekta bönorna, häll på en burk kokosmjölk och salta och krydda bäst du vill. Tog lite chilipeppar och svartpeppar för att få smak. Låt småkoka i ca 10 minuter på lagom värme.

Receptet som jag utgick ifrån.
Slutresultatet, bönorna ligger på botten och skvalpar.
How to make it

Stekte först kidneybönorna i olivolja.

Koka upp en halvliter vatten och häll i en buljongtärning (tog oxköttbuljong för det var det enda som fanns tillgängligt)

Du behöver en burk kokosmjölk (ca 0,4 liter)

Chilipeppar, svartpeppar, en nypa salt.

Småkoka i 10 minuter.

Kan säga att det blev två portioner av detta. Kanske ingenting man står sig så länge på men gott! Lycka till!

Hasta pronto!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar