2017-06-09

Styvfarsans flytt(ar)

Hur gick det med styvfarsans flytt?


Resultat: Det blev TVÅ flyttar!

Kort summering.
Upprinnelsen till att behöva flytta beror på att styvfarsan skaffat sig en leasingbil (då hans gamla Ford Mondeo rasade på motorvägen). Ekonomin tröt efter detta.. Så han blev väl mer eller mindre tvingad att flytta till något billigare boende efter detta. Du kan läsa om leasingbilen här. Jag har också skrivit om den gamla 3:an här.

Sååå.. Det tog inte såå lång tid innan han fick möjlighet att byta lägenhet i samma område som han bor. Problemet var bara att han fick en 1:a som låg på högsta våningen och styvfarsan är som bekant gammal och "tufflig".

Ändå bestämde han sig för att ta denna lägenhet.. Så jag lovade att hjälpa till då han själv inte direkt kan bära något..Trots allt vill jag vara en bra människa. Först hjälpte jag till och att flytta från sin 3:a till en 1:a på tredje våningen. Han hade anlitat en flyttfirma för det stora prylarna (tack och lov).

"To focus on the needs of another draws the attention away from the problems of
one’s own life, and gives purpose where none existed before."
- Från boken: Age Less, Live More [Bernando LaPallo] 

Förövrigt så är en flytt väldigt särskiljande, det blir det ofta väldigt tydligt vilka som är ens vänner, dvs de som även ställer upp när det blir lite jobbigt.. Som bekant är riktiga vänner svåra att hitta! (tack till E: dotter (M) som hjälpte till) Som man bäddar får man ligga?

När väl flytten var utförd hörde hyresvärden av sig efter någon månad och sa att det fanns möjlighet att få en annan etta på markplan( = betydligt mer lättillgänglig) Hyresvärden insåg antagligen det ohållbara att styvfarsan skulle "trockla" sig upp (och ner) för alla trappor.

Så efter att ha plockat upp allting i skåpen efter första flytten blev det till att plocka ner allting igen.. Puh.. Snacka om waist of time,,, the most precious thing we got..

Ni som följt denna blogg vet ju hur förtjust jag är på att lägga tid på prylar. NOT!! Det känns så meningslöst att flytta runt prylar, inte bara dubbletter av massa saker utan till och med trippletter (heter det så?). Så värdelöst! Så oviktigt enligt min ödmjuka åsikt!
 Hur mycket porslin och matlagningsgrejor behöver man egentligen?!!? Det är också jobbigt att börja rota i gamla grejor som påminner om människor som inte finns längre. Man blir ständigt påmind hur deprimerade det är att rota i gamla prylar... Det är en "pain" att flytta alltså.. speciellt ju mer sk-t man har.. Så mycket junk som det sparas på, som bara flyttas runt och aldrig används. What's the point? Usch. Hur troligt är det att styvfarsan kommer gå ner i förrådet och hämta upp gamla dammiga VHS band för att titta på igen?
Jag skulle vilja säga NOLL OCH INTET. Behöver man förövrigt tre stycken silar (nästan samma storlek)?
Låt oss sammanfatta det hela med att det finns inte mycket till minimalism tänk hos styvfarsan och hans tant.

Det här med att flytta är något jag föreslagit att han skulle gjort för en sisådär 10-15 år sedan, när han var vid bättre vigör. Då hade hans ekonomi varit bättre sen länge.. Men han har aldrig varit ekonomisk. Nu blev han mer eller mindre tvingad till det och jag trodde ärligt att han skulle dö under dessa flyttar, för han var sååå sliten, trött, andfådd och vinglig. Behöver kanske inte nämna alla gånger som jag tidigare fått åka till akuten med honom..

Men hur som haver, han överlevde vilket var positivt.
Ursäkta om jag låter bitter i detta inlägg, men att lägga tid på massa prylar känns ibland som det enda man gör.. Prylförvaltare..
Uppenbarligen ligger det här med prylar djupt rotade i våra gener. Som att vi känner oss trygga "utifall" att något händer, så har vi våra prylar.. Men glöm aldrig att ifrågasätta, glöm aldrig det.

Och som han sa själv, det här är sista flytten.

Några bilder från första ettan.

Så här såg ettan ut som var på tredje våningen (obs ej hiss).
Allting inplockat i skåpen.. Ett par månader senare var det dags att plocka ner allting igen och flytta till ettan på markplan. Inga bilder därifrån.
F håller på med sina räkningar.
Enda fördelen med att bo högst upp är utsikten? Han hade en granne med en skällande hund som lät nästan varje gång man gick förbi.. 

Over and out..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar