2017-07-24

Dags för besiktning av Francisco.. puh.

Hur går det med vanen? Dags för en uppdatering..

Jo, efter 7 sorger och bedrövelser och MYCKET arbete (för mycket egentligen) med Francisco. Jag har väl berättat att "ägget" fått ett namn? I alla fall jag har bland annat lagat rost, monterat dragkrok och bytt avgasrör och nu var dags för "domedagen" dvs, bilprovningens dom. Skulle den gå igenom? Spännande, spännande. Planen är ju nämligen att åka på roadtrip på semestern.. En semester som närmar sig..

"Domedagen" är här. Dags att få besked hur mycket arbete som återstår med fina Francisco.. Skulle han rent av gå igenom??
I väntan på att få köra in dök en äldre vacker Volkswagen buss upp! Den gnissla allt bra i ena hjulet när den åkte runt där, men såg ut att vara i gott skick. Helt klart charmig.
Snart var det dags för "äggets" regnummer att dyka upp på tavlan.. och vi rullade in... Francisco hostar och skallrar iväg lite på ettans växel, men vi tror inte det är något allvarligt.. än...

Så hur gick det?

- Den gick inte igenom!! Sch--eize alltså. Men det var ändå "relativt" positiva besked (försöker se positivt på saken, hmf). Rosten var nu bra och dragkroken sades det inget om (även om besiktningsmannen fick rådfråga en kollega när han såg den var nymonterad). Och avgasvärdena var tydligen bra (big surprise). Yes!

Det som var mindre bra var att handbromsen inte fungerade på höger sida. Nada! Va ha hänt med den liksom. Var det den som "ponka" till någon gång när jag drog i handbromsen? Möjligt.. Återstår att hitta vad det beror på (kanske en vajer som gått av måhända), men såååå mycket jobb kan det ju inte vara att få ordning på, eller? Lämna in? Nix lagar alltid själv om det går!

The story about Francisco continues..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar