2017-07-31

Kolla på objektiv i Sthlm

Semestern närmar sig och jag kände ett behov av att köpa ett mindre objektiv till min gamla Canon 550D. Kameraprylar verkar man aldrig få nog av..Trots att svurit enkelhetsorden..  Speciellt när man tror sig kunna hitta bra saker att fota..

Enligt prisjakt punkt nu så skulle priset vara bäst på Rajala (i Sthlm) men döm om min förvåning när jag kom dit och de hade höjt priset och det inte var samma som dagen innan (då jag kolla).. Så då tänkte ja äh, kan väl lika gärna åka och kolla hur Fotokungens butik ser ut också då.. Så har man sett dom båda liksom. Vara lite "bevandrad" liksom.. :)

Kan väl säga så här. Rajala-butiken är betydligt större, men ändå inte stor. Fotokungen visade sig vara en väldigt liten butik (typ superliten tobaksaffär) och det stod 4 stycken försäljare och "hängde" bakom disken. Jag var den enda kunden där..  Det fanns liksom ingenting att kolla på förutom att gå fram till disken. WTF.. Jag som alltid brukar säga att jag "kollar lite bara".. Inte så kul när 4 stycken står och kollar på en och försöker bedöma "köpkraften". Apan i buren liksom.

I alla fall, jag köpte ett objektiv (hos Fotokungen), hoppas det blir bra. Ett Canon 10-18 mm (IS STM) för er som är nyfikna. Hoppas det blir ett bra videoobjektiv i trängre utrymmen.
Rajalabutiken ser ut så här.
Ligger  några hundra meter från Sergels Torg.
Herkulesgatan 11
Jupp bästa bilden, hahah, kunde ju inte ställa mig mitt framför "Fotokungen" då det stod 4 st och kollade liksom..
Ligger vid Kocksgatan i Sthlm. 
Later..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar