2017-07-19

Tidigare hemlös kickad från sin egen, nyinköpta bergsfastighet.

Clem Smith säger att han levde som hemlös i sex år, men att han betraktar sig inte längre som hemlös eftersom han bor i ett motorhem med egen adress.
Han kunde ta sig från hemlöshet genom ett arv som han fick från sin avlidne mor.

Del av Clem Smiths fastighet och RV... Bilden tagen härifrån 
Av arvets 214 000 dollar spenderades 125 000 dollar för att köpa loss en fastighet, och resten för att få ström, vatten och avlopp samt väg till fastigheten. Han köpte även en gammal frontlastare, en begagnad bil, fraktcontainer och en kycklingfarm för fyra höns. Alla ställdes innanför hans egendom.
Vart? Husbilen är parkerad på en fastighet i Conifer, Colorado.

Clem säger sig planera för att bygga ett hus och spendera resten av sitt liv där. Det är hans ultimata dröm.
Men den drömmen håller på att falla samman för den tidigare hemlösa mannen.

Tydligen har en granne klagat på husbilen, fraktcontainern och på skräpet på hans tomt. Clem har blivit anklagad för kodöverträdelser (läs regler).

Klagomålet hävdar att han tillåter utomhuslagring av dessa föremål på ledig mark och att han skulle tillåta att människor bor i fraktbehållaren.
Smith menar på att det är nonsens.
"Jag tror att den person som klagade kom in i (fraktbehållaren) och såg en byrå och trodde att folk skulle försöka bo här," säger Clem.

Smith fortsätter och säger att i själva verket är byrån hans "arbetsbänk" och han använder den för att lagra verktyg och pappersarbete..

Jeanie Rossillon, Jefferson Countys direktör för utveckling och transport, menar på att enligt befintliga regler anses husbilen vara ett tillbehör och kan inte parkeras på fastigheten utan hus. Det samma gäller för fraktbehållaren.

Smith menar på att han kommer att bygga ett hus, men att han behöver mer tid. Under tiden vill han kunna bo i sin husbil och lämna den parkerad på sin egendom.

"Jag äger den här egendomen", berättar han för nyhetsbolaget Denver7, med känslor som var väller upp i hans röst. "Jag betalade för det i kontanter. Det är alltihop mitt. Jag borde kunna leva på det här sättet under en viss tid, medan jag undersöker och gör ingengörsarbete eller planerar."

Enligt klagomålet kommer Smith att få böter på 500 till 1000 dollar om han inte flyttar sitt motorhem och fraktbehållaren.
"Jag borde inte behöva betala böter, jag är inte kriminell," säger han.

Smith har nu väldigt lite pengar kvar för att kunna förflytta sina saker någon annanstans.. och är rädd att han kommer bli hemlös igen..

Egna tankar..
Det är ett ganska hemsk samhälle som inte låter folk få bo på sina egna fastigheter. Alla ska stöpas i samma form och hot och tvång tycks alltid ligga vassen och häcka.. För att rättfärdiga det hemska beteendet används ofta tjusiga ord som att det är det bästa för allas ”Hälsa, säkerhet och välfärd.” Med dessa ord kan man ofta rättfärdiga vilket beteende som helst.

Smith är bortom frustrerad. Vi får se hur det går för honom i denna kamp för den lilla människan mot de stora myndigheterna..

Artikeln inspirerad från följande hemsida där också en video kan ses.

Det finns kanske en liten möjlighet att undkomma reglerna kring husbilen. Genom att ta bort hjulen från motorhemmet och ställa huset på block kanske det kan ses som husbil. Det finns tydligen någon som lyckats genom att framgångsrikt argumentera för att husbilen inte längre var ett fordon och att det var ingen struktur...

----------- För övrigt kommer följande citat till sinnet, frihetsälskare som en är.. ----------------

"Så har vi svenskar blivit ett folk av supplikanter, sysselsatt med att uppvakta våra myndigheter. Vi upprättar ansökningar, vi anhåller, vi hemställer vördsamt om tillstånd att snarast möjligt få verkställa o s v. Vi försöker i all vår handel och vandel ta oss fram över den smala språng som är kvar av vår frihet. Det är mindre frihet i Sverige än i något annat krigsskonat demokratiskt land." - Vilhelm Moberg i Svenska frihetens smala språng, Dagens Nyheter, 27 september 1947.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar