2017-08-03

Francisco utsatt för något hemskt..

Vet ni vad.. ,det hände något hemskt med Francisco härom dagen. Suck..

Var ute och körde (och myste) på en bilväg i ett område som jag växte upp på (Viksäng)... och en väg som jag antagligen kört minst 1000 gånger förut var tydligen ombyggd. Nu var den avsmalnad. "Jaja, dom håller på grejar, slösar skattemedel i vanlig ordning" tänkte jag och såg även någon skylt om vägbula. Jag har kört samma väg dagen innan och märkte då ingen vägbula..

Felskyltning igen tänkte jag..

Förövrigt hade vägverket eller vem det nu är som planerar s-iten sänkt hastigheten från tidigare 50 km/h till nu 30 km/h. Det kan jag förstå för det ligger en skola som är befolkad höst, vår och vinter. Och jag vet att en del kör som idioter..

Jag åker förövrigt knappast runt i någon hög fart med Francisco. Han är lugnande att köra på något vis... Det går inte att växla snabbt, långa drag.. Den här gången hade jag en irriterande vit Merca bakom som lät mig kanske stressas med lite, låg väl kanske i en 40 km, inte en själ i sikte förutom SUV-mercan som låg i arslet. Vilket dem nästan alltid gör när man är ute och slöåker med vanen by the way. :)

Jag vet, mitt fel att jag körde några kilometer för fort.. Du behöver inte kommentera om det..

Hur som haver när jag närmar mig ett övergångsställe så ser jag något avlångslikt rektangelformad plåtlakan som ligger mitt över vägen. OCH TILL MIN HÄPNA FÖRMÅGA..... ÅKER S-ITEN NER I BACKEN!!! (typ 5 meter innan det är dags att köra över)

WTF!!!

Det blir liksom som ett avlångt stort hål i backen!! Får lite smått panik! Det där kan jag ju inte köra ner med Francisco i..., jag bromsar så mycket jag vågar i hopp om att Mercan inte smackar rakt in i Francisco bakifrån.. Lyckas tack och lov undvika att få Mercan i nacken..

men...

Francisco rullar över falluckan i kanske 25 km/h och får ta en JÄTTESMÄLL i framvagnen när hjulen rullar över detta trottoarkantslikande hål. Det smäller något fruktansvärt i bilen. BOM, följt av ytterligare en smäll när bakhjulen rullar över. Jag blir förtvivlad och ledsen.. Hoppas den inte går sönder nu vet jag att jag tänkte!.. Hålet från h*lvet*t..

Men helt klart hände något med Francisco! Blaj alltså..  för Francisco är sig inte lik. SUCK! Det kluckar och vibrerar nu, något som det inte gjorde tidigare.. Antagligen mer jobb och bök... Arghhhh!! DET RÄCKER NU!!

Usch är så trött på att behöva lägga mer tid på förvaltning och fixande..

Jajaj, hoppas era dagar flyter på bättre..En sån här fallucka är tydligen väldigt dyr att bygga, kostar över en miljon.. Någon som lobbat duktigt och bjudit kommunpamparna (transportstyrelsen or whoever) på fina luncher antagligen.. Det sjuka är att man tvingas betala för eländet också..

Jag cynisk? Nähvaddå :)

Edit, nu har jag varit och fotat falluckan som gjorde illa Francisco.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar