2018-01-26

Cykelhållare för dragkrok, vad välja?

Dags att göra ett prylinlägg.. den här gången undersöker vi relativt billiga cykelhållare.


Och då främst en cykel-hållare passande dragkrok.

Cykelhållare Xpress 970 från Thule.
Mekonomens variant. Denna modell finns ser ut att finnas även hos Biltema och kostar då 129 kr . (ser ut att vara samma, men kanske inte är det)Testfakta har gjort ett test 2009. Kan vara bra att ha som utgångspunkt innan man själv inspekterat cykelhållarna. Urklipp från: http://www.testfakta.se/sites/default/files/_BINARY_11388.pdf
Från Mekonomens hemsida, Ser ut att vara Thule Express, samma som XXL's variant ovan.Om man vill lägga till lite mer har Biltema denna variant som ser mer robust ut.
Urklipp från Biltemas hemsida. Jag har sedan tidigare en sådan här cykelhållare som jag använder på Toyota Starlet och har även använt på andra bilar jag haft. Den är över förväntan, jag har gjort lite modifieringar på fästena, men överlag är den jättebra. Jag har ännu inte testat om den fungerar bra på Previan. Fördelen med denna är det går att öppna bakluckan.

Det här är OKQ8 Click On som ser väldigt likvärdig som Biltemas lite dyrare cykelställ 34294. Detta fick bra rekommendationer i testfaktas test, men Biltemas motsvarighet sägs inte fått så bra betyg i ViBilägares test.. Har tyvärr inte läst det själv.
http://www.vibilagare.se/test/produkt/test-cykelhallare

Jula Kayoba Hamron (som liknar Biltemas billigaste cykelhållare) kom dock 3:a i Vi Bilägare nr.8 2014 som av Testfakta dömdes ut typ.. Så man vet varken eller, inte så mycket vägledning, hahah.
 
Biltema cykelhållare.
Biltema cykelhållare, den lite mer avancerade.

Lite dyrare variant, https://www.xxl.se/thule-hang-on-972-cykelhallare/p/1037868_1_style


Thule Express variant kan du fälla ihop när du inte använder den. Då tar den betydligt mindre plats, en klar fördel. Det finns färdiga fästen för cyklarna vilket torde skydda deras lack. Bara se till att gummifästena är bra så ska det säkert hålla. Det ingår också ett spännband. Du behöver inte köpa till dessa saker, hållaren innehåller allt du behöver.
En annan bra grej är att det sitter som små röda reflexer bakåt vilket ger extra säkerhet åt alla inblandade utan att komplicera till saker, bra! Många är nöjda med Thule Express 970 i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar