2018-06-15

Spanskan

Har jag lagt ner spanskan?
-Nejdå

Jag tragglar på lite då och då och det roliga är att nu har jag hittat en kollega (M) att träna med och som troligen är minst lika intresserad eller mer så det är juuh kanon! Det hjälper verkligen att ha någon att bolla spanska med! Dessutom har denna person tipsat om en kille på Youtube som är klockren! Lektionerna är verkligen det bästa jag kommit över och det finns jättemycket som är fritt och gratis. Det bästa jag hittat fram till nu har varit Sonia Gil med Fluenz (Sonia är förövrigt väldigt charmig) men ”Spanish With Paul” tycker jag är strået vassare. Otroligt bra! Fast inte lika charmigt som Fluenz. Programmet är väldigt logiskt uppbyggt och lagom svårighetsgrad (för mig), väldigt visuellt och bra repetition av ord och meningar. Alltså vi snackar nybörjarstatus nu.
Jag tror det är kombinationen av text på engelska och spanska samtidigt som Paul förklarar och att man ser orden framför sig som gör att det fastnar mera. Här lyckas jag svara på översättningsfrågor och det känns som man faktiskt lär sig!
När jag sitter och pendlar till jobbet lyssnar jag via bilstereon på ”Learning Spanish Like Crazy”, men då får jag bara ljudet och missar helt det visuella.
En fördel Sonia Gils program (Fluenz) har är att man får skriva ibland, vilket man missar med Youtube och Learn Spanish with Paul.Då får du skriva själv på sidan om för du ser hur det stavas.

Jag vill dock påpeka att jag har inte tagit hans kurs utan bara använt hans gratismaterial. Så jag kan tänka mig att betalkursen verkligen är grym! Fantastiskt av Paul att dela så här mycket värde till oss andra, en stor eloge och framförallt TACK!Jag har sökt på nätet för att få reda på hans hela namn men kommit upp kort. Det gör det lite spännande och man undrar varför han inte vill publicera sitt namn utan vara lite hemlig. :-)

Videon nedan kan nog vara lämplig att börja med om du är total nybörjare i Spanska.

Och NEJ, jag har inte fått något för att skriva detta.. Det är alltså mina egna rekommendationer.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar