2014-07-18

Apropå skor, närmare bestämt sandaler

Jag har sett att minimalistiska bloggar har dokumenterat sina skoinnehav. Vissa som kommit långt har kanske totalt bara 9 st skor. Det är väldigt imponerande att bara klara sig på så få skor. Men de ska väl till kaffelatte folk som bara rör sig i asfaltmiljö för att klara de. ;-)

Själv äger jag skor i dessa kategorier.

Vinterskor, allt från rena skoterskor (klarar -30, skönt med varma fötter) till mildare varianter som klarar 0-5 minusgrader.
Gummistövlar, för att plocka svamp i skogen. Eller om man ska gräva i något land. Sker i princip aldrig numera.
Promenadskor, en drös med varianter
Träningsskor, också en drös med varianter, men kanske inte så många som man skulle kunna tro.
Sommarskor, typ sandaler
Finskor, har bara några stycken.

Våtskorna (vindsurfing, har jag sålt)

Jag är långt ifrån någon skoälskare, så jag har aldrig direkt tänkt på hur många skor jag har. Men fick mig lite av en tankeställare när jag gick igenom antalet sandaler.
Så... jag tänkte visa upp antalet i denna kategori: Alltså Sandaler. Jag har i alla fall inga Flip Flop skor! Jag aldrig fastnat för sådana. Fått skavsår mellan stortån och långtån. Jag är helt klart avis på er som kan gå långt i dessa skor. Finns ju riktigt snygga flipflop skor. Dom är nästan enkelheten själv.

(Att gå barfota på en strand eller gå barfota i par sandaler tycker jag är väldigt skönt, och förknippas för mig på något sätt med enkelhet och frihet.)

Trots att jag rensat ut några par sandaler finns det väldigt mångaa kvar. Totalt 9 par sandaler, varav 8 st syns här.

Mina sandeler, 2st par är aldrig använda.
Mina sandeler, 2 st. par är aldrig använda.
Låt se vad har vi:

2 st. Teva (brukar hålla ihop bra)
1 st. Merrell, varierande kvalite på detta märke.

Sen 2 st. par från Jula. Ja, dom håller faktiskt ihop. Köpte ett par extra (för att spara tid, var argumentet). Lite överflödigt.

2 st. av mer skyddande modell för tårna. Tror jag köpte dom på Coop. Även här köptes ett par extra, (för att spara tid). Lika bra att köpa när man väl är i affären tänket. Det tänket får man nog ta och lugna sig med nu när man är en aspirerande minimalist.

Calypso, också detta är ett extrapar, då jag har dom andra på lönearbetet.

Nåja, tänker i alla fall inte slänga några. Det kommer ta sin tid att slita ner dessa, men det är planen.

För övrigt har jag testat att köpa billiga sandaler på  Lidl, men dom höll inte knappt en vecka av intensivt användande. Skippa deras sandaler är mitt tips. Däremot är har jag även testat Lidl:s träningsskor, dom har överträffat mina förväntningar. Märke Crivit Sports.
Tycker att Asics skor för 1600:- är lite väl magstarkt, bra med lite konkurens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar