OmHej och välkommen till min lilla sida här på nätet. Jaao, kanske är du lite nyfiken på vem som ligger bakom den här hemsidan? Jo, jag heter Per-Gunnar och bor i Västerås, Sverige.

Jag gillar det här med att känna frihet, vara nära naturen och att leva enkelt. Ändå är jag bra på att komplicera till saker. Jag har kommit fram till att jag har väldigt svårt att ta order och det får mig att känna mig ofri. Jag har stor längtan efter att styra mitt egna liv mera och samtidigt hjälpa, serva andra.

Jag håller på och avvecklar ett flertal tidigare intressen för att kunna fokusera mer på det jag tycker är viktigt. Jag tycker om filosofi och gillar att läsa och skriva. Jag läser väldigt många böcker (icke fiktion), ett intresse som växt de senaste åren. Jag gillar numera enkla intressen, eftersom dessa kräver mindre prylar.
Jag försörjer mig främst på lönearbete som automationsingenjör, elkonstruktion och programmering. Jag jobbar på en fabrik som tillverkar bränsle till kärnkraftsverk. Det är inte det jag finner mest roligast i livet, men det betalar räkningarna. Jag har jobbat med datorer i någon form under de sista 15-20 åren, men de sista åren har jag gått mer mot tillverkningsindustri och automation. 

Vad mer?

Jag har också nyligen upptäckt att jag tillhör den tredjedel av jordens befolkning som är introvert. Det innebär bland annat att jag behöver egen tid. Jag gillar att umgås med andra människor men jag behöver också vara ensam en hel del. Det är i avskildhet och enslighet som jag finner fokus och kan jobba med mina små projekt.

Jag gillar att röra på mig, allt från styrketräning till att cykla. Jag tycker att hälsa är väldigt viktigt och tränar därför en hel del, plus att jag tycker det är kul!
Jag gillar entreprenörsanda och gillar folk som gör avtryck och åstadkommer något beständigt (bra såklart). Folk som vågar satsa och ta rimliga risker. Folk som jobbar hårt för att lyckas med något. Jag har en hel drös med förebilder som jag följer med intresse. Jag själv har ännu inte åstadkommit så mycket, men hoppas kunna bidra med något i framtiden jag också.

Jag är också en aspirerande (blivande) minimalist, även om jag har bakslag då och då. Prylmässigt sprang jag in i väggen för ett tag sen och har sedan börjat rensa allt mer för att uppnå mina långsiktiga mål, jag har dock lång väg att gå än. Jag har insett hur lite påverkan prylar har för mitt välmående, att däremot känna frihet, och att kunna välja hur jag spenderar min tid är betydligt viktigare.

Att ständigt lära sig och utbilda sig själv är viktigt för mig. Filosofi / livsåskådning är ett intresse som med åren växt och växt. Att klura ut hur världen fungerar, hur jag själv ska agera, vilka principer som ska guida mig, vilka karaktärsdrag och vilka värderingar vill jag stå för , vad är hållbart etc. Jag gillar verkligen att lära mig nya saker då det öppnar upp hela nya sätt att se på saker.. 
Akademiskt har jag ”kämpat” mig till dubbla Civilingenjörsexamen (i elektronik och systemteknik). (Har över 400 hp). Idag hade jag nog valt något annat, då jag blivit mer intresserad av filosofi, mänsklig psykologi, personlig utveckling och ledarskap.

I övrigt gillar jag djur och natur, sol och bad och leva ganska enkelt. Jag hoppas att kanske skaffa hund igen, någon gång i framtiden. Hundar är nog mitt favoritdjur.
Kärlek: Jag har inte hittat en tvillingsjäl som jag vill leva resten av livet med, men trivs rätt bra med livet ändå!
Ja, det var lite om mig. Tack för att du tog dig tid att läsa! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar