2016-11-05

Virtual Reality glasögon

Dåligt med inlägg på bloggen, sorry for that..Tiden räcker inte till..  I alla fall.. tänkte jag skulle berätta att en fick möjlighet att testa på ett slags virtuella verklighetsglasögon för någon vecka sedan.. Det var ABB som anordna sin "ABB-dag". Det var intressant!
Man kunde liksom se olika objekt på olika ställen i de här glasögonen. Bland annat fick jag se en digital katt som det gick att gå runt och se hur den såg ut bakifrån osv. Var man inte på sin vakt (och höll ögonen på den) så försvann den. Holistisk är väl ordet man hört men som jag inte riktigt vet innebörden av..

Det fanns även bildskärmar på olika höjder att se (ungefär som i ett kontrollrum). Försäljaren stod sen och "hytte" i luften med armarna när han skulle kalibrera dem.. såg ut som i framtidsbaserade filmer.. Skärmarna hade hamnat på sniskan typ..
Nåväl.. det torde gå att visa lite vad som helst i dessa glasögon.. Vi får kanske ge det några år, men sen kanske vi har sådana här istället för bildskärmar framför oss? Tiden får utvisa..Just nu kändes de varmt och otympligt att ha dessa otympliga glasögon på sig..
Här är det Rolle som ser saker som vi andra inte ser.. Ser för himla lustigt ut att titta på någon som ser saker som en annan inte ser. Det är lätt att se "retarded" ut liksom.
Virtual Reality glasögonen på lite närmare håll. Rolle ser ut att se något han gillar.
Han var dock lite skeptiskt till att det här skulle slå bildskärmarna i framtiden.
Här är Göran i farten och ser något.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar