2016-06-19

Vi kan ju inte ha någon som lever utanför Matrix eller hur?

Alltså jag är ledsen att behöva göra ett nytt deprimerande inlägg, men det är viktigt det här. Förtryck ska bekämpas! Och om du bara vill läsa sådant som ger dig positiva känslor, vad kan jag säga. Kanske är du på fel blogg? Den här bloggen försöker stå upp för det som är rätt (from time to time). Det händer i någon mån någon gång då och då i alla fall ;-)

Det handlar om: Människor som vill lämna ett mindre fotavtryck jagas ner av staten.

Det finns ca 180 000 familjer som lever off-grid i USA. Det har ökat med ca 33 % på 10 år. Det är en växande trend som Staten (tillsammans med vissa drabbade företag) ser negativt på. Ja menar, hur vore det om fler och fler av människor skulle klara sig själva?
Det här ser Staten och vissa företag (som förlorar intäkter) som ett hot. Dvs att tusentals hem försörjer sig själv med egen kraft. Staten förlorar ju skatteinkomster på detta. Och alla de som försörjs via skattemedel eller jobbar inom staten ser ju bara om sin egen rygg? (klassisk själviskhet dold med svepande skäl)

"Vi kan ju inte ha någon som lever utanför Matrix eller hur?"

Vilket gör att det finns en ansträngning från de styrande att göra det omöjligt att leva tillsammans med naturen. Därför vill dom begränsa vår frihet vad gäller hållbart levene. Sjukt, javisst, men det är bara förnamnet när man börjar lyfta på vissa stenar.

Jag låter klippet tala för sig själv, men det är tyvärr lika illa här i Sverige..Istället för att slå ner på folk som försöker leva hållbart borde vi berömma människor som lever enkelt och göra det lättare att leva i samklang med naturen.

För att samarbeta med naturen kanske är den sista chans vi har att rädda den här planeten...

Vi måste sluta att sätta människor i styrande positioner som vill ta bort vår frihet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar