2016-08-08

Intryck av filmen Jason Bourne, (Bourne 5)

SF bio en trappa ner vid salongerna (Västerås).
Finns bara SF nuförtiden (dåligt med konkurrens?)
Var på bio häromdagen, ville se nya 'Jason Bourne' (Bourne 5). Har gillat de tidigare Bournefilmerna av någon andledning. Fortfarande handlar det om det ständigt sökande vem vi är. Och hur vi kan leva med oss själva, i alla fall med Bourne. Allt kombinerat i action. "Know thyself" ala Sokrates.

Lite kul är ju att det är en svenska med i filmen! Alicia Vikander spelar otroligt bra och är en intressant karaktär i filmen. Ja, hon är intressant på något vis. Hon har förövrigt just skrivit på för att spela Laura Craft i Tombraider. Kul! Hon är på hårt träningsschema nu och ”bulkar upp sig” säger hon. Men nog om detta.
Det jag gillar mest är kanske benämningarna i filmen, tycker de är så coola!

Här är några intryck.
”Privacy is freedom.” - Precis!

Vad som sägs om ”Resursen”, ”The Assett” - En person som benämns som ”Tillgången” och som är expert på att döda. Alla andra medarbetare bleknar alltid i jämförelsen med ”resursen”. Det har varit lika i alla andra filmer. Paretoregeln.

Blackbriar var efterföljaren till Operation Treadstone, och nu senast, det ännu ej implementerade Iron Hand. (Program som korrupta myndigheter sysslar med). Coola namn är det i alla fall. :-)

Black operations”.”Black Ops”,. ”Hemliga operationer”, någon mapp på datorn som man ju skulle bli supernyfiken på.. hahah.

"Att minnas allt betyder inte att du vet allt", vilket är något som Bourne klurar på och försöker räkna ut. Klokt.

Regissören är återigen Paul Greengrass, Han gjorde Bourne Supremacy och Bourne Ultimatum. Man känner igen stilen. Samma otroligt skakiga kamera, svepningar hit och dit, ständigt in och ur fokus osv. Och på en stor bioduk är det än svårare att följa med i att allt skak och oskärpa. Lite svårt att se vad som händer liksom. Jag vet inte om jag är så förtjust i just den biten, men det gör det enklare att göra filmen antar jag..

”Jesus Christ, that´s Jason Bourne!” – klassisk är nog med i de flest filmerna..
-”Why would he come back know?”

Det som förtar lite av upplevelsen är de lite overkliga scenerna med SWAT bilen som verkar tåla hur mycket stryk som helst. Lite för mycket och se alla bilar som sprängs när dom körs på (typ). Överdrivet och overkligt.

Tydligast produktplacering: Mustang och Chevrolet bilar..  svårt att undvika lägga märke till...

Ljudet var välbalanserat, mycket proffsigt gjort.

Ska man komma med något negativt så är det att de förstörde 170 st. bilar i den här filmen.. Intressant att se på, men kanske lite onödigt? Eller ger de oss bara vad vi vill ha?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar