2016-09-23

Återblick: Krigarbordet!

Blickar tillbaka lite..(hittade på lite gamla kort) Det här är första inlägg i den serien.

Detta bord sågs på en auktion för några år sedan och jag kunde inte motstå att köpa det. Sprang på auktioner var och varanann vecka då.. De enda som bjöd på bordet var firmor som säljer vidare. Vill minnas att jag köpte det för under 2000 kr. Det fanns inte plats för det i lägenheten men ändå köpte jag det bara för att jag gillade lejontassarna och romarkrigarna på sidorna. Sjukt beteende, jag vet. Bordet gick att förlänga också. Det sas vara från 1930-talet. I köpet ingick även ett linneskåp med lejontassar. Det var supertungt att släpa hem. Fick till och med köpa en "Pirra" för att underlätta transporten. Ek är supertungt och det är därför dessa äldre fina möbler går för "ingenting" på auktionerna. Folk har inte plats och de är inte smidiga att transportera..

I alla fall. Bordet användes aldrig. Något år senare gick jag in i "prylväggen" och bordet var ett av det första att lämna. La ut en annons på blocket. Ett par från Fagersta kom och hämtade och betalade mer än jag gett för det. Och då hade jag ändå linneskåpet och stolarna kvar!
Stolarna lämnade jag åter till auktionsbyrån för försäljning och linneskåpet blev senare slaktat eftersom det var för tungt att orka släpa ner för trappen igen.
Ställ upp bordet i hallen för att ta lite bilder inför försäljning.
Visst är det vackert? Det fanns dock en och annan fläck på bordskivan.

Det här är lite annat än "byggsatserna" från Ikea.. 
Vad jag vill säga är att om du behöver möbler, köp på auktionsbyrå, de behåller värdet på ett helt annat sätt än om du köper något nytt från Ikea.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar