2013-01-20

Bästa och sämsta köpen 2012

Med mer inspiration om det här med prylar så har jag funderat lite på dom BÄSTA och SÄMSTA köpen 2012. Allt med tanke på att reflektera över mitt handlande. Förbrukningsvaror är inte med, även om bensin och mat kanske är det, nåja.

Here goes:Bästa köpen


 • 1 års Allkort på Friskis och Svettis (gruppträning och gymkort). Förlängde träningskortet som gick ut i somras. Tycker det är så kul att träna och det är något jag ser fram emot på dagarna. Det ger energi helt enkelt.
 • Träningskläder, köpte på mellandagsrean. Bra pris. Behövs verkligen då det går åt många kläder när man tränar ofta.
 • Köpte ett fyrkantigt bord till köket och kunde därmed slänga det runda som tog mer plats. Optimera platsutrymme helt enkelt.
 • Amperetångmulitmeter som klarar av likström (vanligast är ju bara Alternerande ström). Oanvänd hittills, men jag tänkte den skulle komma bra till pass för att mäta hur mycket ström som t ex hur mycket bilgeneratorn genererar eller mäta hur mycket ström som solcellerna ger. Det är aldrig fel med elektronikinstrumtment när man håller på med elektronik. Det kan gå åt några för att hålla koll på alla spänningar och strömmar etc. Åtminstone inbillar jag mig att det här var ett bra köp. (eller?) 
 • D-vitamin tillskott. Känner mig lite piggare när jag tar dom nu på vinterhalvåret. Jag tror på Nisse Simonsen i den här frågan, snubben verkar klok, bra grejor.
 • Cykeldäck, älskar ju att cykla så självklart måste däck bytas när punktering uppstår!
 • Probbar till oscilloskop. Köpte några billiga från Kina, behövdes för att kunna mäta pulser till Desulfatorprojektet. Faktiskt använda, ”dra på tre”!
 • NAS plus stor hårddisk (en liten dator som kopplas till router och man därmed kommer åt från ett flertal ställen), ett gemensamt ställe att lagra data på. Mappar upp diskar och försöker sortera så jag ska ha lättare att hitta. Så jag kommer åt datan från den dator jag använder (eftersom det skiftar). Det ska även gå att komma åt datan varsomhelst bara man har Internet, men den funktion har jag inte satt igång än.
 • Bensin till roadtrippen som gjordes på semestern, en härlig (och utvecklande) resa med många minnen.
 • Jaaa för att inte tala om alla god mat / fika mm som man köpt på trevliga ställen! Perfekt.


Sämsta köpen

 • Några dåliga köp på Stockholmsbörsen som "låt oss säga" gått ”söderut” så att säga (just to make it clear, repeating is the mother of learning). No further comments. Fråar du säger jag PASS.
 • En vakuumtestare / bromsluftningsset. Köptes för hjälp med felsökning då bilen gick lite konstigt och jag trodde det hade något med vakuumledningarna att göra (vilket det nog också hade). Prylen = Aldrig använd. Jag fick ordning på bilen ändå. Framförallt undrar jag om det inte var pluskabeln som satt lite löst för nu har bilen inte hostat på länge, *harkel*. =)
 • Trådlås Stektermometer, som köptes ”för framtiden” (har du hört den förr?). Dessutom "på rea", men det visade typ vara "standardpris". Tänkte jag kunde ha stektermometern och mäta temperatur på en skorstenen i en kamin (som jag inte ens äger) Åter igen framtidsplaner, känns som jag känner igen det där.. eller?. Jag räknar också med att mäta temperatur på t ex generatorn i bilen, värmepaket etc. Jaa lite temperaturmätningar helt  enkelt. Nääh, ingeeee kooonstiiigt aaaalss! Min cyniska sida gissar att stektermometern bara blir liggandes, och att jag sen inte hittar på den när jag väl behöver den.
 • Beställde lite elektronikkomponenter från kina. Tänkt att använda till mitt Desulfator projekt. Hoppas grejerna kommer till användning. Jag måste ta mig i kragen och slutföra det projektet. I AM TELLING YOU!!
 • Jag köpte för många delar av Ikea serien ”minns inte ens vad den hette”. (Stänger och hyllor) I alla fall så tyckte jag idén var genial när jag kom på den! Nu, not so much.. Tanken var att organisera så att jag kunde hänga upp cyklar (jaa, något som jag samlat på under några år). I alla fall så köpte jag mer än jag behövde ( i vanlig ordning). ”Man vet ju aldrig hur länge dom saluför dom här tänkte jag”. Faktiskt så har tidigare bra konstruktioner försvunnit från Ikeas utbud (yes jag hade en drös med Ikea kataloger så jag kunde faktiskt fastslå detta), så det var inte helt taget ur luften. Alltså ”Lika bra att passa på och köpa på sig några extra stänger och hyllor”, tänkte jag. Jaa den vanliga fällan jag går på med andra ord.
 • Jag böt några delar på bilen, som det inte visade var något fel på. Grrr. För felet kvarstod så att säga. Men bättre testa än att inte veta, right?
Jopp, det var den lista jag kom på för stunden. Jag tror det är rätt bra att reflektera över det år som varit. Och jag måste ge mig själv "credit" för det verligen inte så mycket saker som inhandlats om jag jämför med mina yngre år, typ mellan 18-28 då det var som värst. Framförallt var det studietiden på högskola och universitet som tvingade mig ta ta i ekonomin och downsiza.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar