2020-01-26

Slutkrökat på flaken

Begränsningarnas tid.

Jag själv minns hur kul det var att åka runt på ett traktorflak när jag tog studenten från Social Linje. Vi utvecklade våra sångröster och sjöng ofta: "Det ska va grått band i mössan" när vi mötte andra klasser som hade gått ett år längre. Jag minns det som att vi firade in att vuxenlivet skulle börja, fast vi var förstås lite oroliga vad som skulle hända sen. Minns att vi började dagen med någon slags champagnefrukost i det gröna gräset. (mouserande vin). Alla var så fint klädda, speciellt tjejerna i sina ljusa klänningar. Sen väntade en fin skolavslutning och sen glädjen att få åka vårt fina traktorflak som vi pyntat med olika träkvistar några dagar innan. Vi hade ocså någon banderoll där det stod något om att 29 nya socialfall nu ute på marknaden.
Minns att det stod massor med människor längs vägarna som också uppskattade alla traktorer som åkte runt med firande studenter. Det var idel glada miner. Och det var ingen som "apfull" utan alla höll sig någorlunda i skinnet. Ja, det var kul helt enkelt.

Synd att en del elever inte får uppleva denna roliga fest.Södertälje kommun verkar ha förbjudet det hela. Hade det verkligen spårat ut till en gräns som inte gick att acceptera eller var det bara allmänna "säkerhetsförespråkare" som inte kunde släppa detta?

"People willing to trade their freedom for temporary security deserve neither and will lose both." - attribuerat till Benjamin Franklin (deltog i utarbetandet av den amerikanska självständighetsförklaringen 1776 )
Såg denna rubik på tidningen Metro för någon månad sen (utanför biblioteket). Kände spontant att det var ingrepp på friheten. Om vi aldrig ska skada oss får vi leva i små konkonger av bomull. Jag tror mer på att leva. Var och en får naturligtvis dra sin gräns. Själv tycker jag att den ytliga "säkerhetsivern" har gått lite väl långt i Sverige.

Södertäljes kommun förbjuder studenters flakfirande. Måste kännas tråkigt för studenterna i Södertälje. En tradition som kört i diket?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar