2020-01-18

Klart att bygga 30 kvm Attefallshus!

Efter åratal av tröskande i byråkratins värld så har regeringen nu äntligen godkänt att man får bygga Attefallshus som är 30 kvadratmeter istället för tidigare 25 kvadratmeter (utan att söka bygglov). Tänk att det ska vara en sådan stor sak att ändra reglerna.. Men det är kul att dom tar ett och annat BRA beslut i riksdagen också. :)

Nåväl. Det gör ganska stor skillnad i trivsel att ha ytterligare 5 kvadratmeter. Tack kanske framförallt Bert Karlsson som kämpat för detta. Ni vet han som säljer Rullebo som finns i lite olika storlekar. Han säljer nu 30 kvm Rullebo om du inte vill bygga själv.

Detta är åtminstone ett steg i rätt riktning i en sönderreglerad bostadsmarknad där boendet är väldigt dyrt på sina håll.

Nu är det alltså klart. Riksdagen har tagit beslut om nya regler för Attefallshus som börjar gälla den 1 mars 2020. Det finns alltså en möjlighet att bygga större Attefallshus på 30 kvm från mars 2020! Yes!


Rullebo står förövrigt på hjul, vilket är bra. Från deras hemsida:

"Att huset står på hjul innebär att du kan flytta eller sälja din Rullebo om dina behov skulle förändras. Samtidigt som vi hållit nere alla kostnader har vi ansträngt oss för att skapa en villavagn av högsta kvalitet som följer våra svenska byggtraditioner." - https://www.rullebo.com/

Nej, jag har inte fått ett öre för att skriva om Rullebo, bara gillar att Bert lyckas hålla nere priserna relativt bra och ger konkurrens på marknaden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar